Primăria Sectorului 4 al Capitalei a transmis recent că în Pasajul Unirii, din centrul Bucureștiului, urmează să fie impuse restricții de circulație până la începutul lunii decembrie. Motivul este acela că urmează a se monta 40 de ventilatoare și peste 100 de stingătoare, după ce lunile trecute o mașină a luat loc în acest pasaj.

Restricții de circulație în Bucureşti până în data de 8 decembrie. Pasajul Unirii, din nou sub atenţia autorităţilor

Conform unui comunicat al Primăriei, restricțiile vor fi impuse începând de luni seara, adică din 21 noiembrie, până în data de 8 decembrie, pe timpul nopții. Astfel, în intervalul 23:00 – 5:00, șoferii care tranzitează centrul Bucureștiului sunt rugați să respecte indicațiile polițiștilor aflați în zonă, care vor dirija circulația în funcție de lucrările ce vor avea loc în interiorul tunelului rutier de la Unirii.

Primăria S4 anunță că vor fi montate ultimele 40 de ventilatoare, care vor definitiva sistemul de ventilație/desfumare complet automatizat, instalat la nivelul tunelului rutier, în cadrul lucrărilor de reabilitare și punere în siguranță din vara acestui an.

Mai mult, până în 8 decembrie, în pasaj vor fi montate peste 100 de stingătoare ce vor putea fi acționate, în cazul în care situația o va impune și, totodată, vor fi înlocuite elementele afectate de incidentul produs în luna octombrie, transmite Primăria Sectorului 4, când o mașină a luat foc în pasajul respectiv.

ISC a verificat Pasajul Unirii

Inspectoratul de Stat în Construcții al Municipiului București a realizat o serie de verificări la Pasajul Unirii din Capitală, după evenimentele produse în ultima perioadă, solicitarea venind de la Ministerul Transporturilor, după ce o mașină a luat foc în pasaj și mai multe vehicule de mare tonaj au rămas blocate la intrarea în acesta.

Inspectoratul de Stat în Construcții al Municipiului București a făcut verificările la Pasajul Unirii din Capitală, după evenimentele produse în ultima perioadă. Cererea a vizat informații legate de elementele privind siguranța rețelei rutiere, în special cele cu privire la regimul de înălțime (dacă indicatorul de 3,5 m respectă într-adevăr realitatea – n.red.)

Potrivit legii, Inspectoratul de Stat în Construcții poate propune, după caz, suspendarea sau anularea atestatului pentru responsabilul tehnic cu execuţia, verificatorul de proiecte ori expertul tehnic care a avut în lucru o lucrare de infrastructură. Mai mult, inspectorii au verificat și implementarea şi certificarea sistemelor de management al calităţii în construcţii a lucrărilor de renovare ale pasajului, începute în vara și finalizate în luna septembrie.