Cel mai așteptat anunț făcut de Fauci. Ce se va întâmpla de Crăciun
Rezultatele studiilor privind noua variantă Omicron, pentru a determina severitatea și transmisibilitatea sa, sunt așteptate în săptămânile următoare. Este clar însă că vaccinurile au fost eficiente împotriva altor variante de coronavirus, inclusiv a variantei Delta, care încă este prezntă în SUA.
„Așa cum am spus, o voi spune din nou: dacă sunteți vaccinați, bucurați-vă de vacanță alături de familie”, a declarat șeful Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase, dr. Anthony Fauci, potrivit CNN.
Este ceea ce sperăm că vom vedea și cu varianta Omicron
El spune că succesul vaccinurilor împotriva variantei Delta poate fi văzut și în cazul variantei Omicron.
„Este ceea ce sperăm că vom vedea și cu varianta Omicron”, a spus Fauci, adăugând că încă nu este clar dacă oamenii vor avea nevoie de injecții anuale sau de doze booster mai frecvente.
Varianta Delta continuă să facă victime
Dr. Richard Besser, fost director al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, a declarat pentru CNN că speră că așa-numita „oboseală cauzată de Covid-19” nu îi va împiedica pe oameni să se vaccineze.
„Chiar dacă tulpina Omicron nu se va dovedi a fi mai rea, pierdem aproape o mie de oameni în fiecare zi din cauza variantei Delta, iar acesta este un motiv pentru ca oamenii să-și facă doza booster”, a spus Besser.
Restricții de călătorie
Întrucât varianta Omicron a fost detectată în multe țări, oficialii americani încearcă să-i depisteze pe cei infectați și îi avertizează pe cei cu risc mai mare de îmbolnăvire să evite călătoriile.
Administrația Biden a anunțat săptămâna trecută restricții privind călătoriile pentru opt națiuni din Africa de Sud.
Toţi adulţii străini care intră în SUA trebuie să fie vaccinaţi, dar şi testaţi negativ, cu trei zile înainte de a se urca în avion. Americanii care se întorc din străinătate trebuie, de asemenea, să fie testaţi, cu trei zile sau o zi înainte de plecare, în funcţie de statutul lor vaccinal.
Noua variantă Omicron a coronavirusului prezintă „un risc foarte ridicat” la nivel mondial, a avertizat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii. OMS a subliniat însă că persistă numeroase incertitudini în ce priveşte periculozitatea şi transmisibilitatea variantei.