Canicula oprește mașinile de mare tonaj
Pentru zilele de luni și marți, CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) a instituit restricţii de circulaţie pentru autovehiculele mai mari de 7,5 t, pe sectoarele de drum naţional, drumuri expres şi autostrăzi din judeţele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Brăila, Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi, aflate sub avertizări de caniculă.
„Luni şi marţi, respectiv 21-22.08.2023, în intervalul orar 11:00 – 20:00, se vor institui restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe sectoarele de drum naţional, drumuri expres şi autostrăzi din judeţele: Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Brăila, Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi. Aceste restricţii sunt instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie, Cod Galben şi Cod Portocaliu – val de căldură în intensificare, caniculă şi disconfort termic accentuat”, precizează CNAIR.
Potrivit companiei de drumuri, măsura este adoptată pentru protejarea şi conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformaţiilor majore ireversibile (ce implică şi pierderea stabilităţii straturilor rutiere) care pot apărea pe reţeaua rutieră, ca efect al desfăşurării traficului greu în condiţiile climatice de caniculă.
Pe perioada restricţiilor vor fi exceptate utilajele proprii ale CNAIR, cât şi utilajele închiriate de la firmele cu care CNAIR are contracte de lucrări în derulare.
Se face autostrada Sibiu-Făgăraș
Directorul CNAIR, Cristian Pistol, a anunțat, săptămâna trecută, pe data de 16 august, că a semnat contractul pentru proiectarea și execuția primilor 17,6 kilometri ai autostrăzii Sibiu-Făgăraș.
A fost semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia primilor 17,6 km ai autostrăzii Sibiu- Făgăraş
Valoarea contractului este de peste 1,77 miliarde de lei, a mai menționat directorul CNAIR.
”Am semnat astăzi contractul pentru proiectarea şi execuţia primilor 17,6 km ai autostrăzii Sibiu- Făgăraş, parte a A13, Sibiu – Făgăraş- Braşov -Bacău (aproximativ 300 km). Prin semnarea acestui contract în valoare de 1,77 miliarde lei (fără TVA) finanţat din Programul Transport, începe practic construcţia celei de-a doua autostrăzi care va lega Moldova de celelalte regiuni ale ţării, după A7”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.
Cristian Pistol a precizat, de asemenea, că pe traseul tronsonului 3 – Arpaşu de Sus- Sâmbăta de Jos – vor fi construite 27 de structuri de artă, printre care şi un pod de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 820 m.