Banca Transilvania a făcut o serie de reduceri de personal. Faţă de primul semestru al anului trecut, banca are cu 6,7% mai puţini angajaţi. În cifre, procentul reprezintă 431 de angajaţi, la care se adaugă şi închiderea a 11 unităţi teritoriale.

Robert Rekkers, director general al băncii spune că „am avut un proces de adaptare la situaţia economică, în care am redus costurile. Nu am avut un proces de concedieri în masă, ci au existat cazuri legate de performanţa individuală a angajaţilor”.

Banca Transilvania avea deschise în 31 iunie 521 de sucursale şi agenţii, în creştere cu 25 de unităţi comparativ cu sfârşitul primului semestru din 2008, dar cu 11 mai puţine faţă de finele anului trecut. Rekkers a precizat că unităţile închise în primele şase luni nu erau profitabile. „Poate că o să mai închidem una-două unităţi până la finele anului, dar ne gândim şi să mai deschidem unele acolo unde observăm oportunităţi”, a explicat el.

Cheltuieli operaţionale în scădere

Cheltuielile operaţionale ale băncii s-au diminuat uşor în primele 6 luni, cu peste 1,1% faţă de perioada similară din 2008, la 338 milioane de lei. Raportul dintre costuri şi venituri era la finele lunii iunie de 62%, îmbunatăţit faţă de primul semestru din 2008, când se situa la 67%. Cheltuielile cu personalul au crescut în primele şase luni cu 9,35% faţă de perioada similară din 2008, la 179,5 milioane de lei, dintre care costurile cu salariile au avansat cu 8,5%, la 138,5 milioane de lei.

Profitul net al Băncii Transilvania a scăzut puternic în primul semestru, cu 90,1%, la 11 milioane de lei (2,6 milioane de euro), faţă de câştigul de 111,4 milioane de lei din intervalul similar din 2008, în condiţiile adoptării unei politici de provizionare riguroase.

SURSA: Mediafax