Vești bune pentru bucureșteni. Rețeaua de tramvai se extinde cu 15 kilometri
Mai precis, primarul general a anunțat că a fost publicată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice documentația pentru achiziția studiilor de fezabilitate aferente construirii de noi linii de tramvai.
Conform celor spuse de Nicușor Dan, este vorba despre aproximativ 15 kilometri de linie de tramvai, împărțiți în patru loturi.
Valoarea totală estimată pentru întocmirea documentațiilor este de aproximativ 10 milioane de lei
Lotul 1 presupune extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 0,9 kilometri în Piața Unirii. Acesta va lega linia de tramvai 32, de la poalele Dealului Mitropoliei, cu linia de tramvai 21, spre strada Sfânta Vineri.
Al doilea lot va face conexiunile dintre liniile de tramvai din zona de sud-est și cele din nord-est, prin extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 10,8 kilometri, între Bd. Chișinău şi str. Alexandru Anghel prin Bd. Nicolae Grigorescu – Str. Iuliu Hațeganu – Șos. Vitan-Bârzeşti – Str. Sergent Ion Iriceanu – Str. Turnu Măgurele – Str. Luică.
Lotul 3 vizează prelungirea liniei de tramvai cu aproximativ 1,4 km între str. Grațioasa şi complexul comercial Băneasa, iar lotul 4 presupune extinderea liniei de tramvai cu 1,6 km între bucla de întoarcere din str. Mezeş şi complexul comercial Colosseum.
De asemenea, Nicușor Dan spune că valoarea totală estimată pentru întocmirea documentațiilor tehnico-economice pentru cele 4 loturi este de aproximativ 10 milioane de lei, plus TVA, cu termen de execuție de 9 luni, pentru fiecare lot. Ofertele pot fi depuse până în 23 august.
Se modernizează sistemul de alarmare din Capitală
Într-o postare realizată anterior pe pagina sa de socializare, edilul a anunţat că au fost deja alocate fondurile necesare, respectiv 2,7 milioane de lei plus TVA.
Este vorba despre un sistem care nu a mai fost modernizat în mod semnificativ de peste 30 de ani, afirmă Nicușor Dan.
Doar jumătate din sirene sunt acum funcționale, iar multe din ele pot fi operate doar manual.
„Am alocat fondurile necesare – 2,7 milioane de lei plus TVA – pentru a reabilita și moderniza sistemul de înștiințare/alarmare a populației Bucureștiului în caz de situații de urgență.
Precizez că acest sistem, compus din 300 de sirene și 6 centrale de alarmare amplasate în sectoarele Capitalei, n-a mai avut parte de investiții semnificative de mai bine de 30 de ani.
Doar 155 de sirene și două centrale sunt astăzi funcționale, iar mare parte dintre sirene pot fi operate doar manual”, a scrie primarul general al Capitalei pe Facebook.