Rețeaua lui Soros a lansat un atac dur împotriva Ungariei
„Dacă vorbim despre statul de drept şi democraţie, cea mai adecvată şi eficientă formă de exprimare a voinţei poporului este referendumul”, a declarat secretarul ungar de stat responsabil de relaţii internaţionale şi comunicare, în contextul organizării unui referendum cu privire la protecţia copilului. Politicianul a vorbit şi despre atacurile de mare amploare lansate împotriva Ungariei din cauza legii amintite, conform magyarnemzet.hu
„Afirmaţiile starurilor care vin în Ungaria la cursa de Formula 1 şi care probabil că nu ştiu nimic despre Legea protecţiei copilului, sunt un exemplu al modului în care funcţionează această reţea internaţională. Atunci, când un stat membru al UE reprezintă altceva în unele chestiuni decât s-ar aştepta mainstream-ul internaţional, acesta apelează la persoane ale căror cuvinte sunt ascultate de un laic din Europa de Vest”, a declarat Zoltán Kovács în cadrul emisiunii intitutale „Vasárnapi újság”(Jurnal de duminică), difuzată de Radio Kossuth din Budapesta.
Politicianul partidului de guvernământ din Ungaria a subliniat: Poate aceasta este partea cea mai josnică a campaniei care are loc împotriva Ungariei, deoarece pentru susţinerea cauzei ei încearcă „să câştige” simpatia unor oameni care nu ştiu nimic despre ceea ce se întâmplă în ţara noastră.
„De unde ar putea să ştie un pilot de Formula 1 în ce condiţii de siguranţă trăiesc cetăţenii ungari, ce garanţii prevede Constituţia ţării, precum şi despre modul în care Legea fundamentală şi Guvernul apără în ultimii zece ani în mod consecvent drepturile familiilor şi ale copiilor?”, s-a întrebat Zoltán Kovács, care s-a referit şi la faptul că reţeaua organizaţiilor internaţionale finanţate de George Soros şi mişcările LGBT au atacat din prima clipă decizia Guvernului şi a Parlamentului de la Budapesta, susţinând că legea amestecă pedofilia cu homosexualitatea, şi au procedat astfel chiar înainte de apariţia textului legii şi a regulamentului de punere în aplicare. Nici nu puteau să ştie despre ce este vorba exact în această lege, însă au ştiut deja cu ce anume ne vor ataca.
Educaţia este dreptul părintelui
Secretarul de stat a precizat: Guvernul ungar a spus şi până acum foarte ferm – şi la fel va proceda şi în viitor la negocieri – că în Ungaria dreptul privind educarea copilului aparţine exclusiv părintelui. Acest drept este garantat de acordurile internaţionale, de Carta pentru Drepturile Fundamentale a UE şi, desigur, de Constituţia Ungariei.
Zoltán Kovács a mai subliniat: De peste zece ani este evident că dacă în anumite chestiuni strategice nu suntem de acord cu Uniunea Europeană, imediat sunt demarate procedurile de infringement, împachetate într-un veşmânt legal şi pe motive fabricate, împotriva Ungariei sau unui alt stat membru al UE care nu acţionează aşa cum şi-au imaginat birocraţii de la Bruxelles. Acum este blocat Fondul de Redresare şi Rezilienţă, respectiv accesul la resurse tocmai într-o perioadă în care economia are nevoie de o intervenţie rapidă pentru repornirea sa.
Potrivit oficialului ungar, autorităţile de la Budapesta nu se descurajează de un demers prin care sunt, pur şi simplu, suspendate negocierile, prin care ne şantajează din cauza unei probleme, mai exact din cauza Legii privind protecţia copului, care, de altminteri, nu are nicio legătură cu toate acestea, şi stabilesc anumite criterii în legătură cu pachetul de redresare economică, a mai precizat secretarul de stat.
Va decide voinţa poporului
Referitor la referendum, Zoltán Kovács a subliniat: Există anumite chestiuni care nu intră în competenţa Uniunii Europene.
„Dacă o ţară membră a Uniunii Europene, în cazul de faţă Ungaria, are dreptul şi numai această ţară are dreptul la reglementări, atunci demersul nostru întreprins pentru a întreba poporul este legitim. Dacă vorbim despre statul de drept şi democraţie, cel mai adecvat pentru exprimarea voinţei poporului este un referendum”, a arătat secretarul ungar de stat, care a adăugat: Astfel cetăţenii vor spune ferm ceea ce gândesc despre cele cinci întrebări care vor fi puse în cadrul referendumului.
Este nevoie de confirmare
În ultimii 11 ani, consultarea naţională a fost cea mai eficientă formă a dialogului menţinut permanent cu alegătorii. Referendumul de acum este unul special, deoarece sunt formulate mai multe întrebări cu privire la mai multe subiecte care sunt cruciale pentru relansarea economiei şi a vieţii după încheierea pandemiei cu noul coronavirus. În opinia oficialului ungar, oamenii nu trebuie să fie întrebaţi doar la alegeri, ci şi în timpul guvernării, deoarece este nevoie de confirmare, atât din partea alegătorilor, cât şi din partea Guvernului.
Sursa foto: Dreamstime