Vești de ultimă oră pentru utilizatorii Uber. Rețeaua a fost spartă de un hacker, iar în acest sens, experții anunță demararea unei investigații masive. Ce s-a întâmplat, de fapt?
Probleme mari pentru Uber. Un hacker a trimis mai multor experți în securitate o serie de imagini care confirmă faptul că acesta a avut acces la rețeaua Uber. Potrivit ultimelor informații, experți iau primit imagini care arată structura cloud şi parte a codului folosit de companie.
În acest sens, Uber anunță investigarea unui atac cibernetic, având în vedere temerile referitoare la informațiile care au putut fi preluate de hackerul respectiv.
Menționăm faptul că situația este cu atât mai gravă în condițiile în care, unul dinte experții care au corespondat cu hackerul spune că dovezile primite nu arată doar că acesta a reușit să pătrundă în rețeaua Uber.
Hackerul a avut acces complet și nerestricționat la datele Uber
Mai exact, sursa citată spune că hackerul a avut un acces complet și nerestricționat, lucru care confirmă faptul că întreaga infrastructură a companiei a fost compromisă.
Ulterior, odată ce a colectat toate detele despre atacul cibernetic, Uber a anunțat că a decis să oprească conexiunea la internet a mai multor sisteme pentru a investiga incidentul şi a vedea care este amploarea atacului.
Potrivit sursei citate, printre sistemele oprite se numără cel folosi pentru comunicarea între angajaţi folosind Slack. Experții au reușit să afle până acum că sunt șanse mari ca atacul cibernetic să fi fost posibil după ce atacatorul a obţinut acces la contul de Slack al unuia dintre angajaţi.
Motivul pentru care hackerul a decis să atace Uber
Acest lucru este susținut și de faptul că hackerul, care încă nu este cunoscut, a trimis chiar pe Slack un mesaj către angajaţii companiei, spunând că a atacat reţeaua şi oferind drept dovadă o listă cu mai multe baze interne de date.
În ceea ce privește motivele invocate de acesta, în comunicarea cu experții din securitate, hackerul a explicat că are doar 18 ani și a decis să atace rețeaua Uber, doar pentru că securitatea ei este una slabă.
Totodată, acesta le-a mai spus experților și că are acces la cod sursă, e-mail-uri şi diverse alte sisteme.
Amintim faptul că ultimul atac cibernetic asupra Uber a avut loc în 2016. La acel moment, hackerii au obţinut datele a 57 de milioane de clienţi şi şoferi, cerând 100.000 de dolari în schimbul acestora.