Aceste două ingrediente au fost folosite pentru proprietățile medicinale de mii de ani. În ultima vreme, și-au recâștigat popularitatea în rândul consumatorilor.
Atât turmericul, cât și mierea sunt opțiuni pe care le avem la îndemână și care pot vindeca numeroase afecțiuni.
Având compuși puternici antioxidanți și antiinflamatori, este de înțeles de ce au devenit cei mai buni aliați în lupta cu răceala și gripa, scrie Fitwirr.com.
Proprietăți antioxidante și antibiotice pentru miere și turmeric
Practic, turmericul (Curcuma longa) este doar una din numeroasele specii de curcuma. Turmericul combate eficient inflamația din organism, osteoartrita, gastrita, microbii, ulcerul gastric și peptic, îmbunătățește funcția creierului. Totodată, este folosit ca tratament în boala Alzheimer.
Și turmericul și mierea au proprietăți medicinale deosebite datorită compușilor antioxidanți și antibiotici.
Pentru turmeric, aceasta este curcumina, un curcuminoid care ajută la blocarea inflamației și la protejarea împotriva radicalilor liberi.
Curcumina are proprietăți anti-inflamatorii, mierea este un antibiotic puternic
Curcumina are atât proprietăți anti-inflamatorii, cât și antioxidante, în timp ce mierea acționează ca un antibiotic puternic. Combinația dintre ambele ingrediente poate fi mai eficientă decât multe medicamente.
În prezent, există peste 10.000 de articole publicate care dovedesc beneficiile turmericului.
Turmericul poate întări organismul
Turmericul este unul dintre cele mai populare condimente din întreaga lume, fiind folosit în medicina ayurvedică, indiană și chineză. Acest condiment care are o culoare galben-închis, are o aromă unică și se găsește în mai multe variante, cu proprietăți și beneficii ușor diferite.
Datorită calităților sale anti-inflamatoare, turmericul poate întări organismul în lupta împotriva unor afecțiuni respiratorii. De asemenea, tot mai multe rețete naturiste recomandă consumarea turmericului împreună cu mierea, ca un antibiotic extrem de eficient.
Beneficiile mierii sunt cunoscute de mii de ani
Mierea este cunoscută de mii de ani pentru beneficiile sale atunci când vine vorba de combaterea infecțiilor, dar poate face mai mult decât atât.
Mierea a fost folosită pentru a ajuta la tratarea sau la reducerea simptomelor alergice și pentru a îmbunătăți sănătatea inimii, echilibrează zahărul din sânge și combate alte afecțiuni.
Mierea are numeroase proprietăți antibiotice puternice, de aceea poate fi folosită pe piele sau în alimente. Mierea ajută la tratarea rănilor, tăieturilor și arsurilor. Studiile au descoperit că este bună în tratarea rănilor chirurgicale infectate.
Cum se face un antibiotic din miere și turmeric
Iată cum se poate prepara un antibiotic natural având la bază de turmericul și mierea. Nu este nevoie decât de o lingură de turmeric și 100 grame de miere.
Într-un vas de sticlă, amestecați ingredientele cât mai bine. Dacă aveți gripă sau o infecție bacteriană, luați o lingură la fiecare oră din acest amestec. Nu-l înghițiți imediat, ci lăsați-l să se topească bine în gură! A doua zi, luați aceeași cantitate, dar la două ore.
Repetați procedura în a treia zi, luând doar o lingură de trei ori pe zi.
De asemenea, puteți adăuga amestecul de miere și turmeric în ceai sau lapte.