Impresionați-vă musafirii cu acest desert delicios. Crème brûlée pare a fi tipul intimidant de desert franțuzesc, destinat doar restaurantelor de lux. Chiar dacă versiunea tradițională este relativ simplă, cu o listă de ingrediente decentă, tehnica este cea care poate speria, dacă vrem să o încercăm acasă.
Evitați stresul și nesiguranța realizării unei creme brûlée ca la Paris, încercând această versiune cu înghețată.
Ce este crème brûlée
Crème brûlée este o cremă bogată, decadentă. O combinație de gălbenușuri de ou și smântână pentru frișcă, cu zahăr și semințe de vanilie.
Amestecul este copt până când se fixează pe margini și, în timp ce se răcește, se transformă într-o cremă delicioasă. Se adaugă un strop de zahăr caramelizat pentru a forma o crustă caramelizată, care se sparge la prima mușcătură.
Este exact ceea ce face acest desert atât de special – și de ce toată lumea crede că este mult prea complicat pentru a fi făcut acasă.
Secretul acestui desert este înghețata
Pe de altă parte, înghețata este o cremă congelată, aerată. Include toate ingredientele obișnuite – smântână, lapte, ouă, arome și zahăr, la care se adaugă emulgatori și agenți de îngroșare, în funcție de marcă.
Putem face crème brûlée și cu înghețată? Iată rețeta recomandată de Lifehacker
Cum se prepară crème brûlée cu înghețată
Pe lângă viteză și ușurință, o parte din frumusețea acestui truc este că nu ești obligat să faci o cantitate mare. Puteți face o singură porție sau două pentru un desert ușor de Ziua Îndrăgostiților.
Pasul 1. Topiți înghețata
Luați o cutie de înghețată de vanilie. Topiți o jumătate de cană de înghețată la microunde, timp de 20 până la 30 de secunde, sau până când este aproape complet topită.
Ar trebui să rămână o bucată solidă în centru. Amestecați bine pentru a se topi, fără a crește prea mult temperatura.
Pasul 2. Adăugați gălbenușul de ou
După ce ați amestecat gălbenușul, crema va fi puțin spumoasă deasupra.
Înghețata trebuie sa fie caldă înainte de a adauga oul. Dacă este prea fierbinte, lăsați-o să stea și să se răcească câteva minute. Bateți gălbenușul de ou până când amestecul devine omogen.
3. Coaceți crema
Puneți compoziția într-un vas mai mare, cum ar fi o tavă de tort sau o tavă de pâine.
Turnați amestecul de cremă. Băgați tava la cuptor și turnați apă fierbinte în tava de tort, până când apa ajunge la jumătatea părții laterale.
Aveți grijă să nu intre apă în cremă. Coaceți la 325 ° F timp de 30 până la 35 de minute.
Pentru a ști dacă este gata, agitați ușor compoziția. Blatul trebuie să aibă o textură cremoasă, moale. Nu vă faceți griji, aceasta va fi acoperită în final cu zahăr!
4. Răciți creme brûlée
Scoateți tava cu crème brûlée din cuptor și lăsați-o să se răcească în baie de apă, timp de 10 minute. Apoi puneți-o la frigider pentru cel puțin patru ore, pentru a se răci și a se întări.
5. Acoperiți cu zahăr
Când sunteți gata să serviți desertul, scoateți-l din frigider cu 30 de minute înainte. Presărați deasupra o linguriță sau două de zahăr tos simplu.
Puteți elimina excesul dacă preferați un strat subțire de caramel. Folosiți o torță de bucătărie pentru a topi și carameliza zahărul cu grijă.