Dacă pe primul loc în preferințele oamenilor rămân, incontestabil, cartofii prăjiți, persoanele cu gusturi mai rafinate preferă un alt tip de prepare.
Este vorba de cartofii copți care se topesc în gură și, pe deasupra, pot fi aromați cu tot felul de condimente și verdețuri, după plac. Nu e nevoie decât de puțină imaginație, cartofii cu anumite condimente fiind cea mai bună variantă în cazul în care vreți să încercați gusturi și arome noi. Cartofii copți cu salvie și usturoi sunt alegerea ideală. Nu e nevoie de prea mult efort, iar rezultatul este unul incredibil, potrivit Camillestyles.
Ingredientul secret
Ați încercat nenumărate metode pentru a găti cartofi copți crocanți, dar niciodată nu v-au ieșit cum ați fi vrut? Un celebru bucătar a postat pe rețelele de socializare secretul unei rețete perfecte de cartofi. Secretul, spune el, este salvia, care dă o aromă specială acestui preparat.
Pentru a face această rețetă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
Cartofi
Salvie mărunțită
O capățână de usturoi
Ulei de măsline
Sare de mare
Parmezan
Iată ce trebuie să faceți
Curățați și tăiați cartofii în bucăți egale, de 1-2 cm. Puneți cartofii într-o oală cu apă și lăsați-i să fiarbă până se înmoaie. Scurgeți cartofii și așezați-i apoi pe o tavă se scurgă bine de apă.
Între timp, curățați usturoiul și tăiați-l. Încingeți ulei de măsline într-o tigaie și apoi aruncați usturoiul. Căliți-l la foc mic, aproximativ 20 de minute. După ce s-a rumenit, scoateți-l încet. Uleiul de măsline rămas în tigaie este ceea ce bucătarul numește „aur lichid”.
Puneți o lingură de ”aur lichid” într-o tavă de cuptor și cartofii care s-au scurs. Adăugați treptat sarea de mare, salvia și usturoiul și amestecați totul bine. Apoi băgați totul la cuptor, la 200 de grade. Dacă adăugați parmezanul ras cu cinci minute înainte de a scoate cartofii din cuptor, acesta se topește și devine mai crocant, iar rezultatul este unul neașteptat!