Această gustare de mic dejun este o masă copioasă în sine, dar Watkins sugerează să o asociați cu fructe de pădure proaspete pentru a vă bucura de „o infuzie excelentă de prospețime”.

Ea recomandă să serviți clătitele cu un pahar de lapte rece. „Dacă aveți nevoie de un plus de energie și cafeaua cu gheață sau fierbinte funcționează la fel de bine”, spune Watkins.

De ce ingrediente aveți nevoie pentru această rețetă de clătite

Pentru aluatul de clătite, veți avea nevoie de făină universală, pudră de cacao  neîndulcită, zahăr granulat, praf de copt, sare, lapte integral, unt nesărat (topit), ouă și extract de vanilie.

Pentru umplutura cremoasă, aveți nevoie de unt nesărat la temperatura camerei, zahăr pudră, smântână groasă și extract de vanilie. In final, vă mai trebuie frișcă sau topping și biscuiți Oreo, potrivit Mashed.

Ingrediente necesare

Pentru clătite:

  • 1 ½ cană făină universală
  • ½ cană pudră de cacao neîndulcită
  • 3 linguri de zahar granulat
  • 2 lingurițe praf de copt
  • ¼ linguriță sare
  • 1 ½ cană de lapte integral
  • 3 linguri de unt nesărat, topit
  • 2 ouă
  • 2 lingurițe extract de vanilie

Pentru umplutură:

  • 200 grane unt nesărat
  • 2 căni de zahăr pudră
  • 2 linguri smântână
  • 1 linguriță extract de vanilie

Pentru topping:

  • 2 cești de frișcă sau de topping
  • 1 cană cu biscuiți Oreo
Clătite
Clătite/SURSA FOTO: Dreamstime

Pasul 1: Combinați ingredientele uscate

Pentru a face aluatul de clătite, cerneți făina, pudra de cacao, zahărul și praful de copt într-un castron mare.

Pasul 2: Adăugați sare

Adăugați sarea la ingredientele cernute și amestecați bine pentru a se combina.

Pasul 3: Faceți o gaură în mijlocul ingredientelor uscate

Pasul 4: Adăugați ingredientele umede

Adăugați laptele, untul topit, ouăle și vanilia.

Pasul 5: Amestecați ingredientele pentru a face un aluat

Amestecați ingredientele umede înainte de a încorpora ingredientele uscate. Continuați să amestecați pentru a crea un aluat gros. Acoperiți și lăsați la frigider până când sunteți gata să le prăjiți.

Pasul 6: Frecați untul cu mixerul

Pentru a face umplutura, puneți untul în mixerul prevăzut cu un accesoriu pentru tel.

Pasul 7: Bateți untul

Bateți până devine pufos.

Pasul 8: Adăugați zahărul

Adăugați zahărul pudră în bol și amestecați până se omogenizează.

Pasul 9: Adăugați ingredientele rămase

Adăugați smântâna și vanilia în bol și amestecați până se omogenizează. Acoperiți vasul și băgați-l la frigider în timp ce gătiți clătitele.

Pasul 10: Încingeți o tigaie

Încingeți o tigaie mare, antiaderentă, la foc mediu și ungeți ușor cu unt sau ulei.

Pasul 11: Prăjiți clătitele

Turnați un sfert de cană de aluat în tigaie și gătiți până când marginile clătitei încep să se prăjească, aproximativ 2 minute.

Pasul 12: Întoarceți clătitele

Întoarceți clătitele și gătiți încă 1 minut sau până devin pufoase.

Pasul 13: Răciți clătitele

Scoateți clătitele din tigaie, puneți-le deoparte pe o foaie de copt și repetați pașii de mai sus pentru restul aluatului. Lăsați clătitele să se odihnească până se răcesc, aproximativ 15 minute.

Pasul 14: Transferați umplutura într-o pungă

Între timp, scoateți umplutura din frigider și puneți-o într-o pungă prevăzută cu un vârf mare și rotund. Umplutura se va întăritîn timp ce este  ținută la frigider ,dar se va înmuia în timp ce clătitele se răcesc.

Pasul 15: Turnați umplutura pe clătite

După ce clătitele s-au răcit, turnați umplutura și stivuiți-le una peste alta.

Pasul 16: Ornați și serviți

Când sunteți gata de servit, acoperiți-le cu frișcă și cu biscuiți Oreo zdrobiți.