Această gustare de mic dejun este o masă copioasă în sine, dar Watkins sugerează să o asociați cu fructe de pădure proaspete pentru a vă bucura de „o infuzie excelentă de prospețime”.
Ea recomandă să serviți clătitele cu un pahar de lapte rece. „Dacă aveți nevoie de un plus de energie și cafeaua cu gheață sau fierbinte funcționează la fel de bine”, spune Watkins.
De ce ingrediente aveți nevoie pentru această rețetă de clătite
Pentru aluatul de clătite, veți avea nevoie de făină universală, pudră de cacao neîndulcită, zahăr granulat, praf de copt, sare, lapte integral, unt nesărat (topit), ouă și extract de vanilie.
Pentru umplutura cremoasă, aveți nevoie de unt nesărat la temperatura camerei, zahăr pudră, smântână groasă și extract de vanilie. In final, vă mai trebuie frișcă sau topping și biscuiți Oreo, potrivit Mashed.
Ingrediente necesare
Pentru clătite:
- 1 ½ cană făină universală
- ½ cană pudră de cacao neîndulcită
- 3 linguri de zahar granulat
- 2 lingurițe praf de copt
- ¼ linguriță sare
- 1 ½ cană de lapte integral
- 3 linguri de unt nesărat, topit
- 2 ouă
- 2 lingurițe extract de vanilie
Pentru umplutură:
- 200 grane unt nesărat
- 2 căni de zahăr pudră
- 2 linguri smântână
- 1 linguriță extract de vanilie
Pentru topping:
- 2 cești de frișcă sau de topping
- 1 cană cu biscuiți Oreo
Pasul 1: Combinați ingredientele uscate
Pentru a face aluatul de clătite, cerneți făina, pudra de cacao, zahărul și praful de copt într-un castron mare.
Pasul 2: Adăugați sare
Adăugați sarea la ingredientele cernute și amestecați bine pentru a se combina.
Pasul 3: Faceți o gaură în mijlocul ingredientelor uscate
Pasul 4: Adăugați ingredientele umede
Adăugați laptele, untul topit, ouăle și vanilia.
Pasul 5: Amestecați ingredientele pentru a face un aluat
Amestecați ingredientele umede înainte de a încorpora ingredientele uscate. Continuați să amestecați pentru a crea un aluat gros. Acoperiți și lăsați la frigider până când sunteți gata să le prăjiți.
Pasul 6: Frecați untul cu mixerul
Pentru a face umplutura, puneți untul în mixerul prevăzut cu un accesoriu pentru tel.
Pasul 7: Bateți untul
Bateți până devine pufos.
Pasul 8: Adăugați zahărul
Adăugați zahărul pudră în bol și amestecați până se omogenizează.
Pasul 9: Adăugați ingredientele rămase
Adăugați smântâna și vanilia în bol și amestecați până se omogenizează. Acoperiți vasul și băgați-l la frigider în timp ce gătiți clătitele.
Pasul 10: Încingeți o tigaie
Încingeți o tigaie mare, antiaderentă, la foc mediu și ungeți ușor cu unt sau ulei.
Pasul 11: Prăjiți clătitele
Turnați un sfert de cană de aluat în tigaie și gătiți până când marginile clătitei încep să se prăjească, aproximativ 2 minute.
Pasul 12: Întoarceți clătitele
Întoarceți clătitele și gătiți încă 1 minut sau până devin pufoase.
Pasul 13: Răciți clătitele
Scoateți clătitele din tigaie, puneți-le deoparte pe o foaie de copt și repetați pașii de mai sus pentru restul aluatului. Lăsați clătitele să se odihnească până se răcesc, aproximativ 15 minute.
Pasul 14: Transferați umplutura într-o pungă
Între timp, scoateți umplutura din frigider și puneți-o într-o pungă prevăzută cu un vârf mare și rotund. Umplutura se va întăritîn timp ce este ținută la frigider ,dar se va înmuia în timp ce clătitele se răcesc.
Pasul 15: Turnați umplutura pe clătite
După ce clătitele s-au răcit, turnați umplutura și stivuiți-le una peste alta.
Pasul 16: Ornați și serviți
Când sunteți gata de servit, acoperiți-le cu frișcă și cu biscuiți Oreo zdrobiți.