Cum să faci cele mai bune clătite

Veți găsi o listă detaliată de ingrediente și instrucțiuni pas cu pas în rețeta de mai jos, oferită de Allrecipes.

Ingrediente pentru clătite

Probabil că aveți deja tot ce trebuie pentru a face această rețetă de clătite. Iată care sunt ingredientele necesare:

· Făină: Această rețetă de clătite de casă începe cu făină universală.
· Praful de copt: Praful de copt este secretul clătitelor pufoase.
· Zahăr: O lingură de zahăr alb este tot ce ai nevoie pentru clătite puțin dulci
· Sare: Un praf de sare va spori aroma clătitelor
· Lapte și unt: Laptele și untul adaugă umiditate și bogăție clătitelor.
· Ou: Un ou întreg oferă și mai multă umiditate. În plus, ajută la legarea aluatului.

Cum să faci clătite de la zero

Nu este greu să faci clătite. E nevoie doar de o rețetă bună

Modul de preprare

1. Cerneți ingredientele uscate
2. Apoi adăugați ingredientele umede. Amestecați-le bine pentru a se combina.
3. Puneți aluatul pe grătar sau pe o tigaie fierbinte.
4. Prăjiți două-trei minute, apoi intoarceți clătita pe cealaltă parte
5. Continuați să gătiți până când se rumenesc pe ambele părți.

Când să răsturnăm clătitele

Clătita vă va spune când e gata de răsturnat. Așteptați până când încep să se formeze bule pe partea de sus, iar marginile sunt uscate și întărite. De obicei, e nevoie de aproximativ două până la trei minute pe fiecare parte.

Cum să reîncălziți clătitele

Păstrați clătitele rămase într-un recipient ermetic, la frigider, aproximativ o săptămână. Evitați să adăugați toppinguri (cum ar fi siropul) dacă nu vreți să devină umede.

Puteți păstra aluatul de clătite?

Nu aruncați resturile de aluat de clătite! Păstrați aluatul într-un recipient ermetic, la frigider, până la două zile. Dacă intenționați să îl păstrați mai mult de atât, țineți aluatul la congelator.

Puteți băga clătitele la congelator?

Da, puteți congela și clătitele și aluatul de clătite.

· Pentru a congela clătite gătite: Lăsați clătitele să se răcească complet, apoi aranjați-le într-un singur strat pe o foaie de copt (asigurați-vă că marginile nu se ating). Țineți-le la congelator câteva ore sau până la noapte. Reîncălziți-le într-un cuptor setat la 350 de grade F.
· Pentru a îngheța aluatul de clătite: Puneți aluatul în porții, în pungi pentru congelator, apoi înfășurați pungile în folie. Congelați-le maximum o lună. Dacă vreți să le mîncați, dezghețați-le la frigider peste noapte.

Rețeta de clătite pufoase

Ingrediente:

1 ½ cană de făină universală

3 ½ lingurițe de praf de copt

1 lingură zahăr alb

¼ linguriță de sare sau mai mult, după gust

1 ¼ cană de lapte

3 linguri de unt topit

Un ou

1. Cerneți făina, praful de copt, zahărul și sarea împreună într-un castron mare. Faceți un gol în mijloc și adăugați laptele, untul topit și oul; se amestecă până la omogenizare.

2. Se încinge o tigaie la foc mediu-mare. Turnați aluatul, folosind aproximativ 1/4 de cană pentru fiecare clătită; gătiți până se formează bule și marginile sunt uscate, aproximativ 2 până la 3 minute. Întoarceți clătita pentru a se rumeni și pe cealaltă parte.
3. Repetați cu aluatul rămas.