Această rețetă simplă, dar delicioasă, este ideală pentru serile reci de toamnă sau în week-end, când aveți poftă un răsfăț dulce, fără prea mult efort.

Orice gospodină știe că plăcinta cu mere este un regal, dar presupune mai multă muncă și timp. Trebuie preparat aluatul, apoi curățarea și tăierea merelor, iar coacerea necesită, și ea, ceva timp.

Aceste cornulețe cu mere au aroma unei plăcinte clasice cu mere, dar se fac foarte repede!

Care este secretul acestei rețete

Secretul acestor cornulețe este aluatul, umplut din plin cu mere zemoase și aromate. Desfaceți aluatul, puneți umplutura de plăcintă cu mere și rulați-l. Se țin la cuptor doar 20 de minute, ceea ce înseamnă că puteți gusta savuroasele cornulețe în cel mai scurt timp, potrivit site-ului Upstate Ramblings.

Și să nu uităm de stratul de scorțișoară și zahăr! După ce ungi cornulețele cu unt topit, le stropești cu un amestec de scorțișoară și zahăr, care creează o crustă crocantă, caramelizată, pur și simplu fabuloasă.

Este ca cea mai bună parte a acestei rețete, care va încânta papilele gustative ale invitaților! Sunt perfecte pentru orice ocazie, de la o cină obișnuită până la un moment festiv în familie.

mere
SURSA FOTO: Dreamstime

Ingrediente necesare

  • Aluat de foietaj
  • Mere proaspete
  • zahăr alb
  • zahăr brun
  • Scorțișoară măcinată
  • Unt

Modul de preparare

Preîncălziți cuptorul la 350 de grade F. Într-un castron mic, amestecați zahărul alb, zahărul brun și scorțișoara.

Topiți puțin unt și turnați jumătate pe fundul unui vas de copt.
Scoateți aluatul din ambalaj și puneți cateva felii de mere pe fiecare triunghi

Înfășurați fiecare triunghi de aluat în jurul feliilor de măr, împingând la capete, astfel încât umplutura să nu curgă. Puneți cornulețele în vasul uns cu unt

Ungeți-le cu untul topit rămas, apoi presărați peste tot amestecul de scorțișoară-zahăr.

Băgați-le la cuptor și coaceți-le timp de 18-22 de minute sau până când devin maro auriii. Sau țineți-le la 320 de grade F timp de 8-10 minute.

Cele mai bune modalități de a le servi

Mai întâi, lăsați-le să se răcească câteva minute înainte de a le mânca. Iată câteva idei de a le servi,

Cu înghețată: Luați o lingură de înghețată de vanilie și puneți-o pe cornulețele calde. Combinația dintre cald și rece, dulce și unt, este uimitoare. Înghețata se topește, creând cel mai delicios sos de vanilie.

Cu frișcă: Dacă nu aveți înghețată, o linguriță de frișcă este alternativa perfectă.

Cu sos caramel: Dacă nu aveți frișcă sau înghețată, stropiți cornulețele calde cu sos caramel. Gustul va fi surprinzător de bun!

Cum să le păstrați pentru a le mânca a doua zi

Când s-au răcit, transferați-le într-un recipient ermetic sau într-o pungă închisă ermetic. Astfel vor rămâne proaspete, împiedicând uscarea lor. Aceste cornulețe se pot păstra la frigider până la 3 zile.

Când vreți să mâncați cornulețele rămase, puneți-le în cuptorul cu microunde timp de câteva secunde sau într-un cuptor, la 350 de grade pentru câteva minute, până când se încălzesc.