Sucul proaspăt de portocale, pasta de harissa și mierea se combină pentru a oferi cel mai bun preparat
Pulpele de pui sunt un aliment de bază. Motivul: sunt aromate, versatile, ieftine și nu trebuie gătite foarte mult. Harissa este un mix de ardei iuți cu diferite arome și condimente: usturoi, chimen, chimion, coriandru etc.
De obicei este o pastă cu ulei de măsline, dar se găsește și sub formă de sos.
În rețeta de mai jos, sucul proaspăt de portocale, pasta de harissa și mierea se combină pentru a oferi cel mai bun preparat.
Aromele dulci, picante și strălucitoare se combină cu carnea, încântând papilele gustative. E nevoie de doar patru ingrediente și aproximativ 30 de minute timp de preparare, potrivit Thekitchn.
Ingrediente
Pulpe de pui cu piele
Suc de portocale. Veți avea nevoie doar de jumătate din portocală. Aciditatea și amărăciunea sa contrastează cu condimentul din pasta harissa.
Pastă Harissa. Pasta are o consistență mai groasă decât sosul. Nivelul de condimente poate varia foarte mult, în funcție de mărci. Portocala și mierea vor echilibra căldura, dar dacă harissa este prea iute pentru gustul vostru, puteți ajusta celelalte ingrediente.
Miere. Portocala, harissa și mierea sunt o combinație de arome plăcute. Mierea ajută la rumenirea puiului, iar dulceața sa naturală echilibrează gustul pastei harissa.
Modul de preparare
Amestecați coaja de portocală, pasta de harissa, uleiul de măsline, mierea și sarea. Adăugați sucul de portocale într-o tavă de copt.
Uscați pulpele de pui cu prosoape de hârtie. Adăugați sosul de mai sus și frecați bine puiul.
Prăjiți puiul. Puneți pulpele de pui în tava de copt și prăjiți până când sunt bine gătite și se rumenesc deasupra. Puteți pune deasupra o bucată de folie de aluminiu.
Ce puteți servi lângă acest preparat
Puteți mânca acest preparat alături de o porție bună de cartofii prăjiți, de un bol cu cuscus sau lângă o farfurie de orzo cu unt.
Dacă sunteți în căutarea unei garnituri verzi, o salată de varză sau o porție de broccoli sunt la fel de bune.
INGREDIENTE:
1/2 portocală medie
3 linguri pastă de harissa
2 linguri ulei de măsline
2 linguri miere
1 lingurita sare
4 pulpe mari de pui cu os și piele
Frunze de coriandru proaspăt, pentru ornat (opțional)
INSTRUCȚIUNI
Radeți fin coaja de la o jumătate de portocală medie (aproximativ 1 linguriță) într-un castron. Se toarnă zeama de portocala într-un vas de copt.
Adăugați 3 linguri de pastă sau sos de harissa, 2 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de miere și 1 linguriță de sare în bolul cu coaja de portocală. Se amestecă pentru a le combina.
Puneți puiul în bol și frecați peste tot cu amestecul de harissa. Puneți cu pulpele cu pielea în sus într-un singur strat, în tava de copt. Lasați la marinat la temperatura camerei, în timp ce cuptorul se încinge.
Lăsați să se coacă, până când puiul este ușor rumenit.