Drob de Paște este una dintre mâncărurile tradiționale care nu au cum să lipsească de pe mesele românilor în perioada sărbătorilor care se apropie. Fie că el va fi făcut cu ingrediente din miel, din pui sau pur și simplu doar cu legume, pe gustul vegetarienilor, acesta este un produs extrem de iubit. Preparatul nu este nici foarte consistent caloric, el având în jur de 80 de calorii pe suta de grame
Chiar dacă rețeta nu este una extrem de complicată, există un secret pe care nu foarte multă lume îl știe. Acest mic detaliu face ca preparatul să nu fie unul înecăcios. Ingredientele principale pentru drobul de miel sunt măruntaiele de miel (ficat, plămâni, inimă şi rinichi), verdeţuri (ceapă verde, mărar, pătrunjel,usturoi), ouă (crude şi fierte), condimente (sare și piper). Secretul constă în faptul că organele folosite pentru a prepara drobul de miel nu trebuie să fie fierte, ci călite.
Care sunt ingredientele necesare pentru drobul de Paște
Cantitățile care vor fi enumerate sunt necesare pentru a realiza între 8-10 porții de drob de miel. Pentru asta aveți nevoie de 600 g organe de miel; 2 legături de ceapa verde; 1 legătură usturoi verde; 50 ml ulei sare, piper; 1 legatură de verdeață (patrunjel, marar); 1-2 ouă crude și 3-4 ouă fierte tari și prapapure.
Rețeta pentru cel mai gustos drob de Paște. Secretul pe care puțini îl știu ca să iasă delicios
Modul de preparare este unul extrem de simplu. Organele pentru drobul de miel se taie cubulețe. Rinichii și ficatul se pun deoparte. Pentru un drob de miel delicios, organele se călesc în ulei împreună cu ceapa și usturoiul, la foc mediu. Ceapa si usturoiul se înăbușesc pentru câteva minute, după care se adaugă organele, care se călesc pentru încă câteva minute.
Greșeala pe care trebuie să o evitați la prepararea drobului
Atenție! Nu puneți sare pentru că acest ingredient va întări compoziția.
La final, după ce se stinge focul, se presară sare și piper după gust. Organele tăiate mărunt se lasă la răcorit o oră, după care se amestecă cu ouăle crude. În forma în care se va pregăti drobul de miel se pune prapurele, după care se toarnă o jumătate din compoziție. Se pun ouăle fierte întregi, după care se adaugă restul de compoziție pregătită pentru drob. Tava se bagă la cuptor. Timpul de coacere pentru drobul de miel este de 45-50 de minute.
Rețeta minune pentru cel mai delicios drob de pui
Rețeta este asemănătoare drobului din miel. Organele vor fi de această dată, însă, cele de pui. Astfel, sunt necesare 500 g inimi și pipote de pui; 3 foi de dafin; 1 linguriță boabe de piper; 1 linguriță boabe de coriandru; 500 g ficaței de pui; 1 linguriță cimbru uscat; 2 legături ceapă verde, 2 de usturoi verde, 2 de pătrunjel și încă 2 de mărar. Mai este nevoie și de 50 g unt, 2 linguri ulei, sare și piper, 2 lingurițe condimente pentru drob, 4 ouă și un ou de pus deasupra.
Modul de preparare: Inimile și pipotele de pui pentru drob se spală și se pun la fiert, condimentându-se ci boabe de piper, coriandru și foi de dafin. Se spumează și se lasă la fiert aproximativ 40 de minute, după care se scurg și se lasă la răcit. Părțile albe din ceapa și usturoiul verde se călesc, după care se adaugă ficățeii. Se adaugă sare și cimbru uscat și se lasă pe foc cam 10 minute, după care se scot și se lasă la răcit.
Secretul ca să aveți pe masă cel mai delicios preparat tradițional
Codițele de ceapă și usturoi verde se toacă mărunt și se pun într-un castron în care se adaugă ficățeii, inimile și pipotele de pui, tocate și ele mărunt. Se pune verdeața, sarea, piperul și și patru ouă bătute bine. Se amestecă toată compoziția și se pune într-o tavă de cozonac tapetată cu hârtie de copt. Un ou se bate si se pune deasupra.
Drobul de pui astfel preparat se bagă la cuptor, încălzit la 180 de grade și se ține 30-40 de minute.
Drobul de miel sau de pui se serveşte întreg, pe platou sau tăiat felii, însoţit fie de ceapă verde sau de muștar.
Rețeta pentru cel mai gustos drob de Paște. Secretul pe care puțini îl știu ca să iasă delicios