Pentru a obține cele mai bune clătite de post, este important să urmăm anumiți pași esențiali. În primul rând, făina trebuie să fie cernută de trei ori și adăugată treptat în aluat. Astfel, nu se vor forma cocoloașe.
Rețetă pentru clătite de post
Un alt element important în această rețetă este apa minerală. Ea le va face pufoase și aerate, fiind esențială pentru clătitele de post. Totuși, ingredientul care face toată diferența este mărul ras. Acesta va ajuta aluatul să fie fraged și să capete o culoare aurie.
Ingredientele care trebuie utilizate sunt următoarele:
- 250 g făină;
- 500 ml apă minerală;
- două linguri ulei;
- trei linguri zahăr;
- esență de vanilie;
- un praf de sare;
- un măr ras.
Modul de preparare este următorul
În primul rând, se cerne făina într-un bol și se adaugă peste aceasta zahărul și praful de sare. Acestea se amestecă foarte bine. Ulterior, se adaugă apa minerală.
Compoziția nu trebuie să aibă cocoloașe! Astfel, este necesar să amestecăm în mod constant.
La final, se adaugă uleiul, esența de vanilie și mărul ras. Amintim că mărul trebuie să fie curățat de coajă.
Clătitele se prăjesc într-o tigaie unsă cu puțin ulei și se servesc cu dulceață.
Un desert delicios poate fi savurat și în timpul postului, în funcție de ingrediente
Astfel, observăm că un desert delicios poate fi savurat și în timpul postului, în funcție de ingredientele puse în compoziție. O altă recomandare de clătite de post sunt cele cu coacăze.
Dulceața de coacăze s-ar putea să nu fie prezentă în orice cămară, însă o poți înlocui cu o dulceață care îți place mai mult.
Odată terminate, ele trebuie puse pe o farfurie întinsă și asamblate cu dulceața pe care ai ales-o.
De cele mai multe ori, clătitele sunt puse la categoria de deserturi
De cele mai multe ori, clătitele sunt puse la categoria de deserturi. Totuși, acestea se pot face și cu o umplutură sărată sau cu carne, asta dacă nu ții post, bineînțeles.
Pentru cei care nu țin post, rețeta nu este deloc grea, doar vei avea nevoie de mai multe ingrediente.