În primul rând este făcută cu ingrediente ieftine și simple, ușor de ținut la îndemână: ravioli congelate, brânză și sos. Pur și simplu puneți totul în straturi și băgați la cuptor. Odată scoasă din cuptor este la fel ca lasagna, dar fără toată bătaia de cap.

O rețetă simplă fără bătăi de cap

De asemenea, o puteți personaliza după bunul vostru plac folosind ravioli umplute cu brânză, pui sau carne de vită. Nu în ultimul rând, puteți adăuga carne sau legume, cum ar fi spanacul, în straturi, dacă doriți. După gust se poate condimenta cu puțin piper roșu și se poate servi cu salată caesar.

În primul rând trebuie să aveți ingredientele necesare: ravioli congelate, mozzarella și sos marinara sau de roșii. Ușor și simplu!

Începeți stratificarea cu puțin sos, apoi un singur strat de jumătate din ravioli congelate, jumătate din sosul rămas, jumătate din brânză și apoi stratul din nou. Acoperiți. Coaceți. Gata.

Acum, este evident că aceasta nu este chiar „lasagna”, dar dacă te gândești bine, este practic același lucru: brânză, sos și paste, toate în straturi și apoi coapte la cuptor. Acesta este doar modul în care „cei leneși” o fac mult mai ușor, și cine nu iubește o rețetă care economisește timp?

Ce ingrediente sunt necesare?

  • 1 pungă congelată de ravioli cu brânză
  • 1 borcan de sos marinara sau sos pentru paste
  • 2 cești de mozzarella mărunțită
  • 1/2 cană de parmezan ras (opțional)

Mod de preparare

În primul rând trebuie să preîncălziți cuptorul și ungeți o tavă de copt, apoi întindeți un strat subțire de sos marinara pe fundul vasului (aproximativ 3/4 de cană).

Aranjați jumătate din ravioli congelate într-un singur strat peste sos și acoperiți cu jumătate din sosul rămas și jumătate din mozzarella. Repetați straturile începând cu ceea ce a rămas din ravioli. Terminați prin acoperirea cu sosul și brânza rămase. Presărați cu parmezan dacă doriți.

Acoperiți vasul de copt cu folie de aluminiu și băgați la cuptor timp de 30 de minute. Îndepărtați folia și continuați coacerea pentru încă 15 minute sau până când brânza începe să se rumenească.

Este recomandat să le serviți cu legume, salată, pâine cu usturoi sau orice altceva doriți.

De menționat că nu trebuie să vă fie teamă să experimentați. Se pot adăuga, de asemenea, carne tocată de vită, cârnați fierți, spanac sau legume în straturile dumneavoastră.