Cel mai delicios drob de pui. Acest aliment tradițional este nelipsit de pe mesele românilor, mai ales în perioada Paștelui. Totuși, cei care au probleme cu ficatul, pancreasul sau stomacul trebuie să fie atenți la ce mănâncă.
Rețeta pentru un drob de pui delicios
Carnea de miel din tradiționalul preparat de Paște poate fi înlocuită cu cea de pui. O rețetă clasică este următoarea:
- 500 gr de ficat de pui
- 500 gr de carne de pui (piept sau pulpe dezosate)
- 2-3 ouă;
- 1 legătură mare de ceapă verde;
- 1 legătură de mărar;
- 1 legătură de pătrunjel;
- sare, piper, după gust.
Modul de preparare este următorul. În primul rând, ficatul și carnea de pui trebuie fierte. Ulterior, trebuie tocate mărunt sau trecut prin mașina de tocat.
La rândul ei, ceapa verde, mărarul și pătrunjelul trebuie tocate fin. Acestea trebuie călite ușor într-o tigaie cu puțin ulei.
Verdețurile călite, carnea, ouăle, sarea și piperul trebuie amestecate într-un bol mare.
Ulterior, compoziția trebuie turnată într-o formă de copt tapetată cu hârtie de copt. Compoziția se coace într-un cuptor preîncălzit la 180°C timp de 40-50 de minute.
Drobul trebuie scos în momentul în care capătă o crustă crocantă.
Există mai multe rețete
Amintim că există mai multe rețele pentru a obține un preparat delicios. Un alt astfel de exemplu este drobul de pui cu ciuperci. Ingredientele sunt următoarele:
- 450 gr de piept de pui sau piept de pui și pulpe superioare fără piele;
- 500 gr de ficat de pui;
- 100 gr de pipote pui;
- 200 gr de ciuperci champignon;
- 4 fire de ceapa verde;
- 2 fire de usturoi verde;
- 1 legătură de mărar;
- 4 ouă crude;
- 3 ouă fierte;
- sare și piper.
În primul rând, pieptul de pui, ficatul și pipotele trebuie fierte. Ciupercile trebuie călite împreună cu ceapa verde și usturoiul verde. Ulterior, carnea fiartă trebuie tocată mărunt, înainte de a fi adăugate verdețurile și ciupercile călite.
Ouăle crude trebuie bătute și încorporate în amestecul de carne. Mai apoi, amestecul trebuie condimentat cu sare și piper după gust.
Jumătate din compoziția pregătită trebuie pusă într-o formă tapetată cu hârtie de copt. Ouăle fierte trebuie așezate pe mijloc, înainte de a fi acoperite cu restul compoziției.
Drobul trebuie copt la cuptor până capătă o culoare aurie și este ferm la atingere.