Unul din elementele centrale ale mesei Pascale este drobul, un aliment tradițional de care românii nu se pot lipsi. Nu este un secret faptul că apetitul multora se învârte în jurul drobului în această perioadă însă nu toată lumea înțelege cum este preparat.
O rețetă tradițională necesită următoarele ingrediente: 8 ouă, o legătura de ceapă verde, o legătură de usturoi verde, o legătură de mărar, o legătura de pătrunjel, condimente pentru drob, sare și piper.
Modalitate de preparare
Se fierb organele de miel în apă cu praf de sare după care se toacă mărunt verdețurile. Următorul pas necesită ca organele fierte să fie date prin mașina de tocat sau robotul de bucătărie. Acestea trebuie amestecate cu verdețurile.
Trebuie adăugate gălbenușurile, albușurile bătute spumă și condimente după gust. Compoziția trebuie amestecată până se omogenizează, apoi se pune într-o tavă. Pe fundul acesteia se pune prapurul de la miel și se bat două gălbenușuri care sunt turnate deasupra.
În ultimul rând, sunt lăsate la cuptor aproximativ o oră, la fac potrivit. Înainte de a fi tăiat în felii, drobul trebuie să fie lăsat să se răcească.