Secretul orezului pufos. Orezul prăjit chinezesc este o rețetă delicioasă, care poate fi destul de simplu de făcut, odată ce exersați și învățați câteva secrete.
Ingredientele principale constau de obicei din orez, sos de soia și legume tocate, cum ar fi ceapă, ardei și broccoli. Toate aceste ingrediente sunt apoi sotate într-o tigaie mare sau wok.
Există totuși un ingredient care poate da un gust special acestui preparat, potrivit Cubbyathome
De ce cârnații chinezești fac orezul să aibă un gust mai bun
Cârnații chinezești cu orez sunt o combinație foarte simplă, dar delicioasă. Cârnații chinezești parfumează orezul în timp ce se gătește, iar grăsimea lor aromată transformă gustul orezului.
Orezul este reconfortant și sățios, iar cârnații chinezești, cu un gust special, dulce-sărat, au o aromă suficient de intensă.
Acest preparat este ușor de făcut. Încercați-l măcar o dată!
Cum se face orez prăjit
Preîncălziți tigaia la foc mediu mare și turnați ulei de susan pe fundul tigăii.
Adăugați ceapa și legumele tocate. Căliți-le până devin fragede.
Scoateți legumele pe o farfurie. Apoi turnați în tigaie ouăle bătute. Folosiți o spatulă pentru a le amesteca și combinați-le împreună cu legumele.
Adăugați orezul. Combinați-l cu amestecul de legume și ouă. Se toarnă deasupra sosul de soia și se amestecă până se încălzește. Se ornează cu ceapă verde.
Cum se prepară cârnați chinezești cu orez
Cârnații chinezești nu trebuie gătiți prea mult pentru că își vor lăsa aroma delicioasă pe orez. Transferați cârnații pe un tocător și tăiați-i în bucăți mici, apoi amestecați-i cu orezul. Serviți orezul și cârnații stropiți cu puțin sos de soia sau cu broccoli chinezesc pentru o masă mai gustoasă.
Cârnații chinezești sunt adesea etichetați ca lap cheong, lap chong sau lap xuong. Nu se găsesc pe rafturile cu produse de la frigider sau cu produse congelate ale magazinului.
Îi puteți găsi pe rafturile cu produse care nu trebuie ținute la frigider. Dar, dacă ați ajuns acasă și ați deschis pachetul, trebuie băgați la frigider.
Cumpărați cârnații potriviți! Cei mai populari sunt cârnații chinezești dulci, dar există și alte arome mai picante.
Alegeți cel mai bun tip de orez
Pentru orezul clasic la abur în stil chinezesc, alegeți orezul alb cu bob mediu sau lung. Thai Jasmine Rice este alegerea ideală pentru că este foarte ușor parfumat. Nu vă faceți griji, nu veți simți că mâncați petale de flori!
Dacă nu găsiți Thai Jasmine Rice, alegeți un orez alb cu bob mediu spre lung.
Dacă vreți orez la abur în stil asiatic, evitați orezul basmati. Orezul Basmati este delicios și poate fi gătit la fel, dar are o textură foarte diferită.
De ce este orezul este lipicios?
Ați uitat să clătiți orezul? Excesul de amidon rămas în orezul nespălat va face orezul să se lipească. Thai Jasmine Rice, aburit în mod corespunzător va fi ușor lipicios, dar nu ar trebui să fie la fel de lipicios ca orezul sushi.
De ce este prea umed?
Ai adăugat prea multă apă. Data viitoare, adăugați puțin mai puțin.
De ce este parțial nefiert/ ușor crocant?
Este posibil să nu fi adăugat suficientă apă, ați lăsat apa să fiarbă prea mult înainte de a pune capacul și focul a fost prea mic.