Plăcinta cu mere este plină de diverși nutrienți, minerale, vitamine, lipide și aminoacizi. Este o sursă excelentă de lipide totale de grăsimi și carbohidrați. Este consumată de obicei sub formă de deserturi care sunt pline de diverse beneficii pentru sănătate.

Iată mai jos rețeta noastră preferată de plăcintă cu mere.

Ce ingrediente avem nevoie

Pentru aluat vom folosi 200 grame de faină, 1 plic praf de copt, 120 de grame de zahăr, 200 ml lapte, 70 grame unt topit, 1 coajă de lămâie rasă și 3 ouă.

Pentru cremă aveți nevoie de 3 linguri de amidon de porumb, 500 ml lapte, 1 linguriță esență de vanilie, 100 de grame de zahăr și 5 gălbenușuri de ou.

Pentru umplutură avem nevoie de 3 mere și zahăr.

În fine, pentru decor vom folosi zahăr pudră.

Mod de preparare

Pentru început, la prepararea cremei vom pune laptele și esența de vanilie într-o cratiță. Lăsăm la gătit trei minute și apoi o punem deoparte.

Într-un bol amestecăm cu un tel gălbenușurile de ou, la care adăugăm zahărul. Toată această compoziție o amestecăm până nu mai avem cocoloașe.

În cratița unde am pus laptele și vanilia adăugăm amidonul de porumb și amestecăm bine. După aceasta adăugăm în bolul cu ouă și amestecăm bine până obținem o cremă fără cocoloașe.

Astfel, am terminat crema și ne îndreptăm spre mere, care trebuie curățate și tăiate felii.

Urmează aluatul, iar pentru prepararea acestuia spargem ouăle într-un bol cu zahăr și amestecăm bine. La acestea adăugăm coajă de lămâie rasă, lapte și unt topit. După acesta adăugăm făină cernută și praf de copt și mixăm bine până obținem un aluat compact.

Luăm o tavă de gătit de 22×30 cm dimensiune și o ungem cu foarte puțin ulei și turnăm aluatul. Așezăm apoi un strat de mere feliate și adăugăm puțin zahăr. Urmează apoi crema pentru următorul strat. Apoi vom pune un nou strat de felii de mere rămase peste care punem din nou puțin zahăr.

După toate acestea punem tava cu plăcinta la cuptor unde o coacem pentru 45 de minute la o temperatură de 180 de grade.

La final scoatem tava din cuptor și înainte de a o servi la masă punem peste plăcinta cu mere zahărul pudră.