O variantă a clasicului tiramisu, pudrat din belșug cu cacao, acest tiramisu alb lasă senzația unei prăjituri mai ușoare, în ciuda cantității considerabile de mascarpone și frișcă. Tiramisu, cel mai popular desert al italienilor, este o combinaţie perfectă între pişcoturi, cafea, ouă şi mascarpone.
Se spune că a fost creat prima dată în regiunea Friuli-Venezia Giulia, cu peste 70 de ani în urmă, dar italienii își dispută și acum inventarea celebrului desert.
Există mai multe rețete de tiramisu alb, dar cea pe care o propune acest site vă va cuceri prin combinația de mascarpone, Marsala, coajă de portocală și căpșuni, scrie recipegram.com.
Important este să aveți ingrediente de calitate
Deși originea tiramisu rămâne o sursă de dispută între regiunile Italiei Veneto și Friuli Venezia Giulia, în cele din urmă, singurul lucru care contează este gustul delicios al acestui desert.
Tiramisu este desertul preferat de gospodine pentru că este usor de pregătit, dar mai ales pentru că are un gust inconfundabil și este foarte gustos. Există numeroase versiuni ale acestui desert, așa cum se întâmplă și cu acest tiramisu alb.
Iată cum se poate face această variantă. Rețeta este extrem de simplă și nu aveți nevoie de mai mult de 15-20 de minute pentru a o realiza. Important este să aveți ingrediente de calitate.
Ingrediente necesare
- 2 cești de smântână lichidă pentru frișcă
- 1 pachet de cremă de brânză
- 1/2 cană mascarpone
- o ciocolată albă, topită și răcită
- o cană de zahăr
- o linguriță extract de vanilie
- 2 pachete de pișcoturi de șampanie
- 2/3 cană suc de portocale
- 4 cești de capsuni proaspete, feliate
- Marsala
Cum se prepară varianta de tiramisu alb
Într-un castron mare, bateți frișca până se formează o smântână groasă. Într-un alt castron, bateți brânzeturile până devin ușoare și pufoase. Încorporați treptat ciocolata topită și apoi răcită, 1/2 cană de zahăr și vanilia. Adăugați apoi cele două cești cu frișcă. Înmuiați jumătate din cantitatea de pișcoturi de șampanie cu jumătate din sucul de portocale și Marsala și aranjați-le într-o tavă.
Deasupra se pune amestecul de cremă de brânză, apoi un strat de căpșuni. Înmuiați pișcoturile rămase în sucul de portocale rămas și puneți din nou un strat de brânză și căpșuni. Se amestecă ușor zahărul rămas în amestecul de cremă de brânză rămasă; se adaugă frișca rămasă. Întindeți compoziția peste pișcoturi și în final acoperiți totul cu căpșunile rămase.
Se pune tava la frigider timp de câteva ore
Se pune tava la frigider timp de câteva ore. Dacă doriți, stropiți cu sirop de ciocolată înainte de a servi. Numele său, „tirami sù” (trage-mă în sus), se pare că face referire la efectele stimulatoare ale cofeinei din espresso. Textura ultra-cremoasă, care pur și simplu se topește în gură, încântă papilele gustative.
Din acest motiv, pentru mulți, acest desert clasic italian este o necesitate. Tiramisu a fost folosit pentru a crea și o gamă largă de variante, cum ar fi Tiramisu cu Limoncello.