Descoperă mai jos câteva reţete sănătoase de prânz, pe care le poţi prepara acasă, fără bătăi de cap:
Paste cu carne de vită
Pastele din grâu dur sunt o alegere minunată dacă îţi doreşti o sursă bună de carbohidraţi, care să îţi ofere energie până la următoarea masă. Acest ingredient se poate combina uşor cu peşte, carne, legume, sosuri pe bază de roşii, ulei de măsline, unt sau smântână.
Dacă vrei să încerci o reţetă simplă, dar hrănitoare pentru prânz, iată de ce ai nevoie pentru o porţie de paste cu carne de vită:
100 de grame paste de orice tip
100 de grame pulpa de vită tocată
o ceapă mică tocată mărunt
un ardei gras mic tocat mărunt
100 de grame sos de roşii
o lingură ulei de măsline
sare, piper, usturoi granulat, oregano după gust
25 de grame parmezan râs pentru ornat
Începe prin a fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Poţi opta pentru penne, spaghette, fusilli sau tagliatelle, în funcţie de preferinţe. În timp ce pastele fierb, pune ceapa şi ardeiul la călit în tigaia încinsă, stropită în prealabil cu ulei de măsline. După câteva minute, adăugă în tigaie carnea de vită şi condimentează cu sare şi piper după gust. Atunci când carnea este făcută, adăugă sosul de roşii, alături de oregano şi usturoiul granulat. Amestecă pentru câteva minute la foc mic şi sosul este gata.
La final adăugă pastele peste sos, amesteca bine şi nu uita să pui parmezan pentru un gust mai bogat.
Avocado umplut cu creveţi
Fructele de mare sunt bogate în proteine, gustoase şi nu au foarte multe calorii, ceea ce le face alegerea ideală pentru o masă gustoasă şi sănătoasă. Nu ai niciun motiv să te fereşti de prepararea reţetelor cu fructe de mare acasă, deoarece există o mulţime de reţete uşor de preparat, cu ingrediente ce se procura foarte uşor. Creveţii sunt cel mai bun exemplu de fructe de mare uşor de găsit şi uşor de gătit. Dacă îţi doreşti să serveşti un prânz fresh şi delicios, iată de ce ai nevoie pentru o porţie de avocado umplut cu creveţi:
1 avocado copt
180 de grame creveţi decorticaţi, fără cozi
1 lingura de ceapă tocată mărunt
1 lingura de ţelina apio tocată mărunt
2 linguri maioneza light
1 linguriţă suc de lămâie
1 linguriţă de mărar tocat
sare şi piper după gust
Începe prin a prepara creveţii. Prepararea lor este uşoară, tot ce trebuie să faci este să îi fierbi pentru 4-5 minute, până când aceştia capăta o culoare roz. Mai apoi, lasă-i la răcit şi prepară dressing-ul. Amestecă ceapa, ţelina, maioneza, sucul de lămâie şi mărarul pentru a obţine un dressing cremos. La final, amesteca creveţii cu dressing-ul şi adaugă sare şi piper după gust.
Taie un avocado copt pe din două şi umple fiecare jumatate cu creveţi şi dressing din belşug. Cum coaja de la avocado nu este comestibilă, fie o îndepărtezi înainte, fie serveşti preparatul cu o lingură, fără a consuma coaja.
Salată cu piept de pui
Reţetele de salate nu trebuie să fie lipsite de gust, nesăţioase sau să conţină zeci de ingrediente. Acestea se pot prepara uşor cu doar câteva ingrediente gustoase şi pot fi bogate în alimente nutritive. Un foarte bun exemplu de salată gustoasă, pe care o poţi face rapid şi pe care o poţi servi foarte uşor la prânz este cea cu piept de pui. Pieptul de pui este o sursă excelentă de proteine, este sărac în grăsimi şi se găteşte foarte repede.
Iată de ce ai nevoie pentru o porţie săţioasă de salată de pui:
100 de grame pui la grătar, condimentat după gust
200 de grame salată verde
un castravete
două roşii
o ceapă mică roşie
1 avocado copt
un ardei gras
Pentru dressing:
două linguri ulei de măsline
zeamă de la o lămâie mică
sare, piper, oregano, busuioc şi usturoi granulat după gust
o linguriţă de mărar tocat
parmezan după gust
Începe prin a prepara pieptul de pui la grătar, la air-fryer sau la grill-ul electric. Condimentează-l după gust. Mai apoi, curăță avocado de coajă şi taie-l în fâşii subţirii. Spală şi tale roşiile, castravetele, ceapa şi ardeiul, iar mai apoi feliaza-le sau toacă-le mărunt, în funcţie de preferinţe.
Într-un bol de dimensiunile potrivite pune puiul şi legumele, iar într-un recipient separat amesteca ingredientele pentru dressing. La servire, toarnă dressing-ul în bolul mare, peste salată. Aceasta salată se poate servi cu foccacia, pâine prăjită sau crackers.
Dacă îţi doreşti să mănânci sănătos şi gustos de prânz, încearcă reţetele cu paste , avocado sau salata cu pui de mai sus. Acestea se prepară uşor, au ingrediente uşor de procurat şi sunt bogate în nutrienţi. Poftă bună!