Există numeroase legume și fructe pe care ne-am obișnuit să le consumăm decojite. Dacă toată lumea curăță bananele, kiwi sau mandarinele de coajă, castraveții se mănâncă frecvent cu coajă.
Bogat în vitamine și minerale, un castravete crud, de mărime medie, nedecojit, conține 2 gr de fibre, 10% din aportul zilnic recomandat de vitamina C, 12% din calciul recomandat zilnic și 57% din valoarea zilnică a vitaminei K. La ele se adaugă proteinele, vitamina A, manganul și multe altele, potrivit Simplyrecipes.
Castraveții sunt un adaos răcoritor, hrănitor și incredibil de versatil în orice dietă. Au un conținut scăzut de calorii, dar și multe vitamine și minerale importante, precum și un conținut ridicat de apă. Consumul de castraveți poate aduce numeroase beneficii sănătății, inclusiv scăderea în greutate, o hidratare echilibrată și niveluri scăzute de zahăr în sânge.
Conținut ridicat de apă și nutrienți importanți, ajutând la hidratare
„Pe lângă faptul că au un conținut ridicat de apă, au nutrienți importanți, care joacă un rol în hidratare, cum ar fi magneziul și potasiul”, a declarat nutriționistul Angela Lemond. Iată ce combinații puteți face cu castraveți pentru a vă răcori în aceste zile de caniculă.
Salata de iaurt cu castraveți
Salata de iaurt cu castraveți rămâne preferată pe timpul verii, fie când ieșim la iarbă verde, fie într-o seară răcoroasă, când ne adunăm cu prietenii să vizionăm un film pe platforma de streaming. O astfel de salată provoacă „dependență” și poate fi o gustare perfectă, foarte ușor de preparat! Salata are doar câteva ingrediente și, cel mai important, este gata în câteva minute. Aroma sa cremoasă și ușor înțepătoare o transformă într-un deliciu culinar, care poate fi servit alături de o friptură, de cartofi prăjiți, pe o felie de pâine sau lângă o porție de legume la grătar.
Ingredientul principal este, desigur, castravetele. Urmează să alegeți baza, care poate fi smântână, cremă de brânză sau iaurt grecesc cu lapte integral (sau alte alternative fără lactate). Toate acestea au densitatea necesară, fără a transforma salata în ceva prea apos. Dacă vreți să adăugați maioneză în oricare dintre variantele de mai sus, poate fi o idee bună.
Puteți adăuga puțină mentă sau puteți spori aroma de condimentat sub forma ardeilor jalapeño. La fel de bine se poate da mai multă savoare preparatului adăugând puțină boia, piper și, eventual, usturoi. O combinație de mărar proaspăt și arpagic sau o mână de pătrunjel tocat vor da o aromă și mai plăcută.
Salată ușoară de castraveți, piersici și busuioc
Salata cu piersici și castraveți spune de la sine că este vară. Combinați castraveții și piersicile cât mai proaspete, apoi acoperiți totul cu o vinegretă cu busuioc proaspăt. Este o garnitură excelentă pentru aproape orice puteți găti la grătar, cum ar fi puiul cu coriandru sau friptura de vită.
Salată picantă de castraveți și jalapeño
Un preparat ușor și răcoritor pentru o masă de vară, această salată are un gust dulce-acrișor. Tăiați castraveții și jalapeños și adăugați coriandru, oțet, agave și puțină sare. Băgați la rece și serviți-o lângă o friptură!
Cocktail de gin cu castraveți și busuioc
Se amestecă castraveții și busuiocul într-un shaker, apoi se umple shakerul cu gin, bitter și sirop simplu. Agitați totul bine, adăugați gheață și la final puneți o frunză de mentă!
Tăiței cu castraveți și chili
Utilizați tăiței ramen sau de orez sau în această salată persană de castraveți, la care veți adăuga chili crocant, ulei de susan prăjit, zahăr, semințe de susan și usturoi. Rețeta se poate servi caldă sau rece.
Cocktail cu castraveți și tequila
Planificați cel puțin 4 ore înainte să faceți acest cocktail răcoritor. Congelați feliile de castraveți și ingredientele pentru cocktail (tequila blanco, agave, lichior de portocale și suc de lămâie) separat. Combinați ingredientele congelate cu gheață, într-un blender, pentru 6 margaritas.