Dupa un debut spectaculos in primele minute de tranzactionare, care a urcat indicii bursieri chiar la peste sase procente, tendinta care s-a mentinut pana dincolo de jumatatea zilei, cotatiile au scazut spectaculos spre sfarsitul sedintei.

Astfel, BET-FI a inchis cu o crestere de numai 1,74% in contextul in care pe parcursul zilei s-a apropiat de sapte procente.

O evolutie asemanatoare a fost consemnata si in cazul indicelui compozit BET-C care, de la 6,01% crestere in prima parte, a inchis la plus 4,53%.

Si indicele general al Bursei de Valori Bucuresti, BET a scazut fata de prima jumatate a zilei, inchizand la plus 3,98%.

Scaderea accentuata a indicilor din ultima parte a zilei de tranzactionare este pusa de catre analisti pe seama anuntului Standard & Poor’s privind retrogradarea ratingului BCR pentru imprumuturile pe termen lung.

Potrivit acestora, anuntul S&P a creat o stare de neliniste in randul speculatorilor care au decis ca e timpul sa-si marcheze profitul obtinut in ultimele doua zile.

„Cresterile din ultimele doua zile au fost strict speculative, ele neavand o justificare economica. Oricum, investitorii sunt nervosi si actioneaza la orice stire negativa. Anuntul privind retrogradarea ratingului BCR a avut cu certitudine o influenta asupra cotatiilor fapt care a determinat scaderea indicilor in ultima parte a sedintei de tranzactionare”, a declarat in exclusivitate pentru CAPITAL ONLINE Gabriel Aldea, analist Intercapital Invest.

Citeste si:

Standard & Poor’s a scăzut ratingul BCR