Ministerul Sănătăţii din Israel a transmis că, pentru prima dată în aproape un an de zile, s-a înregistrat o zi fără niciun deces provocat de noul coronavirus. Care sunt cifrele impresionante ale vaccinării din această ţară?
Reuşită extraordinară pentru Israel, în contextul pandemiei! Această ţară nu a înregistrat niciun deces zilnic provocat de COVID-19 pentru prima dată în 10 luni.
În tot acest timp, autorităţile continuă campania de vaccinare foarte eficientă şi rapidă.
Israelul, cea mai mare rată de vaccinare la nivel mondial
Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, numărul total de decese din cauza noului coronavirus a rămas neschimbat joi, 22 aprilie, la 6.346 de morţi.
Ultima dată când Israelul a raportat zero decese din cauza COVID-19 a fost la sfârșitul lunii iunie a anului trecut, după ce impunerea lockdown-ului a stopat un prim val al infecțiilor, relatează BBC.
Numărul de noi infectări din Israel a început să scadă, după ce a atins apogeul în luna ianuarie a acestui an. Guvernul israelian a început să relaxeze măsurile restrictive o lună mai târziu, pe măsură ce campania de vaccinare a devenit tot mai extinsă la nivel naţional.
Israelul are cea mai mare rată de vaccinare din lume. Joi, țara a atins pragul de cinci milioane de vaccinări împotriva noului coronavirus.
Ministerul Sănătății transmite că peste 53% din populația țării, care numără circa 9 milioane de persoane, a fost deja imunizată cu două doze de vaccin.
Masca de protecţie nu mai este obligatorie în aer liber în Israel
Duminica trecută, a intrat în vigoare eliminarea obligativităţii purtării măştii de protecţie în aer liber, în contextul campaniei de vaccinare de succes din Israel.
“Ştim că purtarea măştilor în aer liber nu este la fel de eficientă ca şi în interior. (…) Mai mult, vedem că mulţi oameni nu mai poartă de fapt măşti. Prin urmare, în acest moment, cu un număr redus de cazuri şi cu o majoritate a populaţiei vaccinate, ar avea sens din perspectiva epidemiologică şi a sănătăţii publice să ridicăm cerinţa”, spunea, înainte de adoptarea măsurii, dr. Eyal Leshem, directorul Centrului pentru Medicină de Călătorie şi Boli Tropicale de la “Sheba Medical Center”.
Măştile rămân însă obligatorii în spaţiile publice închise.
Şi sistemul de învăţământ şi-a reluat funcţionarea integrală, elevii revenind în bănci după mai bine de un an de zile.
Numărul pacienţilor care ajung la spital în stare gravă în urma infectării cu coronavirus a scăzut puternic în Israel, de la circa 1.200 la sfârşitul lunii ianuarie la aproximativ 160 în prezent.
Sursa foto: Dreamstime