Afecţiunile cardiace reprezintă principala cauză de deces a românilor de vârstă medie, ateroscreloza fiind una dintre cele mai importante. Cardiopatia ischemică (CI) este cea mai frecventă boală întalnită atât în ţara noastră, cât şi la nivel mondial. Cardiopatie înseamnă îmbolnăvirea inimii, iar ischemie înseamnă irigare insuficientă. Manifestările (semnalele) ischemiei (irigării insuficiente) pot fi sub mai multe forme: angina pectorală, infarctul miocardic, insuficienţa cardiacă, tulburări de ritm, moarte subită.
Pacienţii care suferă de aceste afecţiuni au frecvent simptome care le afectează calitatea vieţii, astfel durerea (angina) în spatele sternului este principala manifestare a unei cardiopatii ischemice. Afecţiunile cardiace reprezintă o provocare majoră pentru medicul cardiolog, chirurgul cardio-vascular, dar şi pentru producătorii de aparatură medicală specializată.

Mortalitate şi  prevalenţă

Mortalitatea cardiovasculară este responsabilă de peste 60 % din mortalitatea generală în România. Numărul pacienţilor bolnavi de cardiopatie ischemică, aflaţi în evidenţele MS, se ridică la aproape 1 milion de cazuri. Cardiopatia ischemică (angina pectorală, infarctul miocardic, insuficienţa cardiacă) se află pe primul loc în topul cauzelor de deces din România (din 100 decese 60 sunt produse de bolile cardiovasculare). În fiecare an bolile cardiovasculare produc aproape 60000 de decese – conform statisticilor oferite de Ministerului Sănătăţii pt anul 2008.

Cele mai noi tratamente de revascularizare a inimii
Cu tot tratamentul maximal aplicat bolnavilor cu cardiopatie ishemică, un număr de bolnavi rămân cu angina pectorală (angina refractară), iar la alţii angina apare dupa un interval de timp de la aplicarea metodelor clasice de tratament.
Prevalenţa anginei refractare:
-41% din cazurile de angină pectorală tratată farmacologic cu scheme medicamentoase complete, dupa un an de tratament, manifestă recurenţa anginei;
-24 – 30,3% din pacienţii cu by-pass aorto-coronarian au recurenţa anginei în primul an de la intervenţie şi 40% din aceştia în primii 6 ani;
-dupa PTCA (angioplastia coronariană percutanată transluminală): 25 -31% din pacienţi au angina la 2 ani de la intervenţie.
Noua metodă de tratament utilizată în cardiologie foloseşte undele acustice, cu ajutorul cărora circulaţia în zonele afectate de boala arterelor coronare este refăcută. Metoda este utilă mai ales pentru pacienţii cu angină pectorală la care angina pectorală nu răspunde la tratamentul recomandat sau la pacienţii cu angină pectorală care nu pot beneficia de operaţia de bypass sau angioplastie cu implantare de stent (vase coronarine prea mici, riscul operaţiei prea mare, afecţiuni asociate ce contraindică procedurile sau bolnavul nu este de acord cu operaţia).

Detalii Tratament CardioFort
Tratamentul se aplică cu ajutorul unui aparat de ultimă generaţie, un echipament medical complex în care sunt integrate 3 aparate :
– electrocardiograf
– ecocardiografcare (ce poate detecta zona în care vascularizaţia inimii este deficitară)
– emiţător de unde acustice (undele acustice sunt dirijate în zona de suferinţă a inimii, zona ischemică, unde produc dezvoltarea circulaţiei coronariene)
 
Beneficiile şi rezultatele CardioFort:
– intervenţia nu necesită spitalizare;
– intervenţia nu necesită anestezie;
– timp de tratament redus;
– monitorizarea intervenţiei în timp real;
– efecte rapide de revascularizare şi ameliorare a durerii;
– stimularea formării de noi vase de sânge (angiogeneza);
– îmbunatăţirea anginei pectorale şi a funcţiei cardiace;
– îmbunatăţirea capacităţii de efort;
– îmbunatăţirea calităţii vieţii
Metoda aceasta de tratament nu are efecte secundare (fără durere, fara aritmii, fara embolism arterial..etc)

În urma tratamentului se înregistrează o diminuare a zonei cu irigare deficitară la pacienţii:

– cu angină pectorală (durere);
– care nu pot face sau refuză să facă operaţie (Bypass);
– care nu pot face sau refuză să implanteze stenturi;
– la care tratamentul cu medicamente are efecte slabe sau ineficiente

Gratuităţi şi reduceri
Tratamentul CardioFort este o premieră în sistemul privat din România, atât prin inovaţia din domeniu, dar şi prin caracterul noninvaziv al intervenţiei.
In perioada 21 martie 2011 – 30 aprilie 2011, în cadrul campaniei “Fara ea nu poti iubi” Gral Medical vă oferă o consultaţie gratuită la specialistul cardiolog şi reducere 20% pentru intervenţia CardioFort şi orice investigaţie suplimentară necesară pentru întocmirea dosarului de calificare, efectuată la Gral Medical. Pacienţii care au un diagnostic de cardiopatie ischemică pot prezenta analizele şi investigaţiile efectuate deja (fără a le mai reface).
Mai multe detalii legate de tratamentul revoluţionar puteţi obţine la Call Center:
 021-323.00.00(02), mobil: 0724-242.259 sau online pe site-ul oficial al companiei: www.gralmedical.ro , Clinica de Diagnostic Gral Medical – Str. Traian Popovici (Fosta Unităţii) nr. 79-91, sector 3, Bucureşti