Carpaccio din piept de raţă afumat, scoici St. Jaques la tigaie, friptură de căprioară, Paksoy, piure de castane și lămâie, panna cotta și șampanie. Bufet suedez sau meniu á la carte. Horia Brenciu și orchestra, AndreEA, Asha sau alți DJ. Toulouse Lautrec, dansatoare la Moulin Rouge, anii ’60 sau ’70, rock clasic, „american dream“, cam așa se prezintă, pe scurt, ofertele hotelurilor de cinci stele din Capitală pentru noaptea de Revelion. Asezonate cu show-uri live, focuri de artificii și camere la prețuri derizorii, pachetele de Revelion de cinci stele își găsesc loc în agenda românilor cu venituri medii și superioare.

Petrecere tematică în noaptea dintre ani

Cele câteva hoteluri de lux din București au scos la vânzare câteva mii de locuri pentru Revelion, în sălile de evenimente. În funcție de locație, petrecerile îmbracă diferite teme de la Belle Epoque (hotelul Epoque) la Red Carpet Party (Crowne Plaza). Deși oferta variază, preţul mediu este de  200 de euro, tarif în care sunt incluse cina festivă, open bar, o noapte de cazare și brunch-ul de pe 1 ianuarie. Cum arată petrecerile hotelierilor români? La JW Marriott, Revelion 2012 are o ținută retro: mai precis, patru chefuri „de colecție“, în care eleganța fiecărui deceniu clasic (anii ‘60, ‘70, ’80 și ’90) va fi celebrată în stil irezistibil! „Două dintre cele patru petreceri sunt deja vândute. Cererea e la fel ca anul trecut, iar în 2010 toate biletele au fost contractate. Aproximativ 30%-40% dintre oaspeți sunt aceiași de ani de zile“, spune Cristina Nițu, directorul de marketing și PR al hotelului Marriott din Capitală. Cele două petreceri despre care vorbește managerul au prețul de 890 de lei, respectiv 450 de lei. JW Marriott a pregătit pentru noaptea de Revelion și ofertă specială la cazare, pentru aceea noapte camera putând fi contractată cu 380 de lei.

Ultimul venit pe piața hotelieră bucu­reșteană, hotel Epoque, organizează petrecerea de Anul Nou cu un meniu gourmet de inspirație franceză. Tema: Belle Epoque, oaspeții fiind invitați la o petrecere cu costume, muzică și dansuri de cabaret specifice Parisului de sfârșit de secol XIX. „La Belle Epoque a fost una dintre cele mai extravagante perioade din istorie. Atmosfera aceasta o vom reda în noaptea de Anul Nou, în selecția meniului și în grija cu care se face acordul între mâncare, băutură, muzică și entertainment“, spune Pascal Jean, general manager al hotelului Epoque. Participarea la acest eveniment costă 180 de euro, iar tariful special de cazare este 80 de euro, clientul beneficiind de acces complet la spa. 

La Crowne Plaza, invitații sunt așteptați cu  cocktailuri sofisticate, dar și cu „paparazzi“, asemenea vedetelor care pășesc pe covorul roșu. La finalul petrecerii, oaspeții sunt treziți la realitate cu celebra ciorbă de potroace românească. Un astfel de pachet costă 699 de lei, respectiv 960 de lei dacă petrecărețul preferă să rămână peste noapte la hotel. La celălalt hotel al lui George Copos, Athénée Palace Hilton, se petrece italienește, cu un chef venețian.