29 august 2005. Piata a continuat sa evolueze in trend descendent, in special pe SIF-uri. Indicele BET-FI a coborat cu -3,3% sub nivelul de 30.000.
30 August. Semnale ca nu mai este loc pentru scaderi: vanzatorii nu mai sunt dispusi sa coboare preturile, iar cumparatorii sunt inca in asteptare, pentru a testa rabdarea celor care au nevoie de lichiditati.
31 august. Semnalul de intoarcere a trendului observat ieri a fost confirmat azi, indicii inregistrand aprecieri, deocamdata mici, insa pe volume bune: peste 22 mil. lei. Sectorul financiar, cel petrolier si farmaceutic se afla in atentia investitorilor. Cred ca vacanta bursiera se apropie de sfarsit, iar luna septembrie va consemna intrarea in trend ascendent. Motivatii: in primul rand, de obicei, in aceasta perioada investitorii isi reorienteaza atentia catre piata, analizand rezultatele semestriale pentru ajustari in portofolii, in al doilea rand, rezultatele primului semestru arata foarte bine.
1 septembrie. Cresterile au continuat si azi, fiind mai vizibile in special pe SIF-uri. Progresul in procesul de privatizare al celei mai mari banci din Romania – Banca Comerciala Romana – confera premise pozitive pentru evolutia SIF-urilor. Se stie ca pachetul detinut la BCR de fiecare din cele cinci SIF-uri, respectiv cate 6%, reprezinta cea mai valoroasa piesa din potofoliile acestora. Cum interesul pentru BCR se anunta ridicat, este probabila impingerea pretului peste limita de 3 miliarde euro stabilita ca valoare momentana (Deutsche Welle). O valoare de 3 miliarde euro pentru BCR corespunde unei valori de peste 1 leu in cadrul VANU pentru SIF-uri. Facand o comparatie cu valoarea la care erau prinse in calculul VANU actiunile la BCR detinute de catre SIF5, de exemplu, la 30 iunie 2005 (0,24 lei), rezulta o diferenta favorabila de peste 0,75 lei. Deci, sustin in continuare ca pretul curent subevalueaza valoarea reala.
2 septembrie. Trendul usor ascendent s-a mentinut la nivelul pietei.