Playboy Enterprises a anuntat ca este dispusa sa vanda compania, sau sa schimbe orientarea renumitei reviste, pe fondul anuntarii unei pierderi masive in ultimul trimestru al anului trecut.

Acest anunt pare sa fi luat prin surprindere unii investitori, insa purtatoarea de cuvant Elizabeth Austin a precizat ca „aceasta nu reprezinta o schimbare a politicii companiei. Aceasta a fost intotdeauna deschisa la discutii”.

Austin a explicat ca Playboy nu urmareste sa vanda revista in sine. „Revista nu e de vanzare”, a adaugat aceasta.

totusi, intrebat daca Playboy este deschisa la o preluare sau schimbarea orientarii revistei, directorul interimar Jerome Kern a spus „Da, suntem dispusi sa discutam aceste aspecte”.

Playboy a anuntat pierderi de 145,7 milioane de dolari in al patrulea trimestru din 2008, ceea ce reprezinta un declin abrupt fata de pierderea in valoare de 1,1 milioane de dolari intregistrata in aceeasi perioada a anului 2007.

Analistii presupun ca foarte probabil, din cauza acestor rezultate a demisionat in luna decembrie anul trecut, directoarea executiva a companiei, Christine Hefner, fica fondatorului revistei, Hugh Hefner. aceasta a fost inlocuita de catre un director interimar, Jerome Kern.