„Bursele cad din cauza petrolului, sectorul economic în panică”, citim în publicaţia The Wall Street Journal.
„Bursele din întreaga lume au căzut după ce preţul petrolului a scăzut sub 50 de dolari barilul şi au apărut noi temeri în privinţa economiei europene, ameninţate de persopectiva deflaţiei.”
„Franţa şi Germania împing Atena spre respectarea programului de ajutor economic”, mai scrie Wall Street Journal. „Franța și Germania cresc presiunile asupra Greciei pentru a respecta condițiile programului de salvare, revenind la criza datoriilor din zona euro, în condiţiile în care moneda a 19 ţări europene a scăzut la minimul ultimilor nouă ani.”
„Grecii sunt victime ale politicii de dezvoltare false”, citim într-un comentariu al publicaţiei germane Die Welt.
„Politicienii ar fi cunoscut faptul că ajutor pentru dezvoltare nu funcționează cu constrângere, ci doar cu un apel la responsabilitate. Prin urmare, grecii, probabil că vor trece în curând la politici de încăpățânare.”
„S-ar putea ca Europa sa nu fie pregătită pentru asta..”, citim în portalul de ştiri online Business Insider. „Discutiile despre ieşirea Greciei din zona euro s-au reluat. Şi problema dacă Europa poate administra o altă criză în Grecia menţine nesiguranţa în uniunea monetară, care este concentrată în prezent pe creştere economică şi crearea de locuri de muncă.”
„Naţiunile Europei trasează o linie dură spre Grecia”, scrie publicaţia The New York Times.
„În condiţiile în care o campanie caustică în Grecia reînvie temerile că țara ar putea părăsi zona euro, oficialii europeni spun că vor să păstreze Grecia în zona unică, dar nu cu orice preț.”
„Trei săptămâni de greve pentru medicii francezi”, citim în publicaţia Le Monde. „Medicii de urgenţă, generaliştii, cei specialişti şi clinicile private protestează faţă de multiplele măsuri conţinute în proiectul legii sănăţii din Franţa.”
„Germanii ies in stradă petru a protesta faţă de marşurile extremei drepte”, citim în publicaţia The Guardian. „Demonstraţii anti-Pegida au avut loc în Berlin, Stuttgart, Koln şi Dresda. Participanţii se opun oricărei forme de rasism sau xenofobie şi fac apel la toleranţă.”
„Prinţul Ali al Iordaniei candidează la preşedinţia FIFA”, mai scrie The Guardian.
„Vicepreşedintele FIFA, Prinţul Ali Bin Al Hussein al Iordaniei va participa la scrutinul pentru alegerea preşedintelui forului fotbalistic mondial, în încercarea de a-l învinge pe actualul preşedinte Sepp Blatter, al cărui ultim mandat a fost măcinat de scandaluri. În vârstă de 39 de ani, Prinţul Ali şi-a declarat astăzi intenţia de a candida în alegerile pentru preşedinţia FIFA care vor avea loc pe 29 Mai la Zurich şi în care Blatter va încerca să obţină un al cincilea mandate la vârsta de 79 de ani.”