„China a redus prognoza de creștere economică la aproximativ 7% in acest an, în deschiderea celui mai mare eveniment politic al al anului în ţară, inaugurând ceea ce liderii au numit un "nou normal" al unei creşteri mai lente”, mai scrie Wall Street Journal.
„Premierul chinez avertizează în privinţa barierelor economice în sectorul privat”, titrează The New York Times.
„Prim-ministrul Li Keqiang, a avertizat în discursul său anual adresat națiunii, că statul chinez ar trebui să depășească ineficiențele economice, excesul de capacitate și impedimentele în privinţa domeniului privat dacă vrea să mențină ratele sănătoase de creștere. În raportul său prezentat în faţa Congresului Național al Poporului, legiuitorul Partidului Comunist care se întrunește în ședință o dată pe an, premierul Li Keqiang a redus ținta de creștere economică la "aproximativ 7%" și a anunțat o serie de noi politici și programe despre care afirmă că ar încuraja un sector privat mai robust pentru a crea locuri de muncă și stimularea inovării, ceea ce ar îndepărta ţara de dependența de investițiile guvenamentale în infrastructură, industrie grea și exporturi.”
„Mania anti-corupţiei din România”, mai scrie New York Times.
„Cu bulevardele sale largi marginite de pomi și clădiri Belle Epoque, Bucureşti a fost o dată cunoscut sub numele de Micul Paris. Astăzi, capitala României amintește mai degrabă de Revoluția Franceză, deoarece este tulburat de o teroare a legii. Odată cu victoria domnului Iohannis, efortul anti-corupție a intrat într-o etapă de epuizare. În timp ce autoritatea executivă îi revine prim-ministrului Victor Ponta, care conduce Partidul Social-Democrat, președinția poate fi un puternic pion. Respingând dreptate timp de decenii, în primul rând prin dictatori, apoi prin democrați ineficienţi, românii sprijină cu entuziasm cauza anti-corupție.”
„China nu a arătat atât de rău în ultimii 25 de ani”, scrie portalul de ştiri Business Insider.
„Premierul chinez Li Keqiang a spus doua mare economie a lumii ar viza în acest an o creştere de aproximativ 7%, dând practic semnalul celei mai mici creşteri din ultimul sfert de secol. Vorbind în deschiderea reuniunii parlamentare anuale la Beijing, Li a promis să combată corupția și poluarea și a subliniat necesitatea unor reforme mai dureroase pentru a sprijini economia pe termen lung. Premierul chinez a declarat că statul chinez se confruntă cu turbulențe economice mai mari în acest an decât în 2014. "Presiunea asupra economiei Chinei se intensifică", a spus Li Keqiang. "Problemele profunde în dezvoltarea economică a țării devin tot mai evidente. Dificultățile cu care ne confruntăm în acest an ar putea fi mai mari decât anul trecut. Noul an este crucial pentru implementarea reformelor pe toate planurile."
„Ambasadorul SUA în Coreea de Sud a fost atacat”, mai scrie Business Insider.
„Ambasadorul SUA în Coreea de Sud Mark Lippert a fost atacat de un activist pro-unificare în Seul. Lippert a fost tăiat pe faţă şi la încheietura mâinii de un om care deținea un obiect cu o lamă de 25 de centimentri, posibil brici, țipând că cele două state Coreene ar trebui să fie unificate, a anunţat poliția sud-coreeană. Departamentul de Stat al SUA a condamnat atacul care a avut loc la un centru de arte ale spectacolului din centrul orasului Seul, în timp ce ambasadorul american se pregăte pentru o prelegere cu privire la perspectivele de pace în Peninsula Coreeană divizată.”
„Sefi HSBC ar trebui să-și asume responsabilitatea pentru scandalul elvețian, spun autoritățile de reglementare”, citim în publicaţia The Guardian.
„Banca Angliei a spus în faţa Parlamentului că șefii de la HSBC ar trebui să-și asume responsabilitatea personală pentru scandalul de la sucursala elvețiană, spunând că era clar că banca avea de ani de zile un management greoi. Directorul executiv HSBC, Stuart Gulliver și președinte băncii Douglas Flint au declarat săptămâna trecută în faţa comisiei Trezoreriei că dezvăluirile de la sucursala elvețiană au provocat băncii pagube oribile, dar au refuzat să își asume responsabilitatea personală pentru acest eşec, inclusiv pentru că au permis evaziunea fiscală.”
„Oficiul britanic Anti-Fraudă lansează o anchetă în privinţa licitaţiilor de oferire de lichidităţi”, mai scrie Guardian.
„Banca Angliei se confruntă cu o anchetă penală fără precedent a Oficiului pentru Fraude Grave în privinţa măsurilor de creditare de urgență pe care le-a luat la apogeul crizei creditelor, pentru a injecta bani în piețele financiare. La sfârșitul anului 2007 și începutul anului 2008, pentru că autoritățile luptau pentru împiedicarea înghețării piețelor financiare, băncile au fost invitate să liciteze împrumuri de fonduri de la Banca Angliei în schimbul garanțiilor, într-o serie de așa-numitele "licitații."
„Împrumut de urgență: Germania a plătit Greciei 360 milioane de euro din interes”, scrie publicaţia germană Der Spiegel. „Împrumuturile pentru Grecia au adus la stat o importantă cotă de dobândă. Un total de 360 de milioane de euro a fost colectate din 2010.”
„Procesul în cazul dublului atentat de la Boston a început în emoţie”, scrie Le Monde.
„El a fost" Se întâmplă foarte rar ca un avocat să facă o astfel de mărturisire despre clentul său. Totuși, aceasta este strategia de apărare pe care a adoptat-o Judy Clarke, avocata care asigură apărarea lui Djohar Ţarnaev, acuzat de implicare în atentatele de la Maratonul din Boston în aprilie 2013. În acel atac au murit trei persoane, iar alte 264 au fost rănite.”