„Oamenii încep să vorbească despre un nou pericol în sistemul financiar chinez: titluri garantate cu active, aşa-numitele ABS. Un ABS este de fapt un activ care ar putea reprezenta garanţia unor împrumuturi, datorii făcute pe cardul de credit sau active ale unei companii. Mulți experți acuză un boom în ABS care ar umfla bula creditării, transformând rapid pasivele în numerar, în timp ce oferă investitorilor ceea ce părea a fi un randament ridicat la un risc relativ scăzut. Companii de încredere din China au început să cumpere titluri garantate cu active la o rată uimitoare și cu aceeași vigoare cu care a cumparat odată aşa-numitele produse „wealth management products WMP, care acum sunt în declin. Un recent raport al Rezervelor Chinei CRR arată că firmele financiare ar putea emite 127 miliarde dolari titluri garantate cu active în acest an, considerabil în creştere faţă de 44 miliarde de dolari anul trecut”, mai scrie Business Insinder.

„Dolarul atinge noi maxime”, citim în publicaţia The Wall Street Journal.

„Dolarul a atins noi maxime multianuale în raport cu euro și yenul în timpul şedinţelor de tranzacționare de marţi din Asia, un semn care arată cum condițiile monetare și economice din SUA, zona euro și Japonia continuă să fie divergente.”

„Zona euro cere Greciei să vină cu reforme credibile”, citim în pagina electronică a publicaţiei The Guardian.

„Creditorii Greciei din zona euro şi-au intensificat presiunea asupra Atenei referitoarele la reformele care ar putea elibera alte miliarde reprezentând împrumuturi de salvare și ar putea salva țara de la faliment în urmatoarele trei luni. Miniștrii de finanțe din zona monedei unice nu au ajuns la niciun acord cu Grecia, luni, la Bruxelles, după discuţii care au durat puţin peste o oră. Ministrului grec de Finanțe, Iannis Varoufakis, i  s-a  cerut să vină cu ceea ce creditorii au numit un program realist de reforme economice și fiscale. Vorbind după negocierile de luni, președintele grupului miniștrilor de finanțe din zona euro şi-a manifestat frustrarea faţă de răspunsul guvernului elen. "Am petrecut ultimele două săptămâni discutând cine se va întâlni cu cine, unde și în ce configurație", a declarat Jeroen Dijsselbloem, ministrul de finanțe olandez. "A fost o pierdere de timp."

„Frustrare privind Grecia: A fost pierdere de timp”, citim în publicaţia Der Spiegel.

„Doar o jumătate de oră a discutat Eurogrupul cu Grecia. Guvernul de la Athena este acuzat că a pierdut două săptămâni prețioase. Bani de salvare vor fi daţi doar atunci când se oferă propuneri concrete de reformă.”

„Demonstraţie de putere: SUA trimite 3000 de militari în ţările baltice”, mai citim în Der Spiegel. „SUA trimite militari în Estonia, Letonia și Lituania, pentru a descuraja agresiunea rusă. Este o manevră majoră planificată. Între timp, în Ucraina președintele Poroșenko a confirmat că separatiștii îşi retrag armamentul greu.”

„Accident în Argentina: lumea sportului îşi plânge legendele”, citim în publicaţia Le Monde.

„Filmările pentru reality-show-ul „Dropped”, realizat pentru canalul francez TF1, s-au transformat în tragedie. Opt francezi, printre care trei sportivi de performanţă – navigatoarea Florence Arthaud, boxerul Alexis Vastine şi înotătoarea Camille Muffat – au murit în Argentina, după ce două elicoptere care filmau o competiţie de supravieţuire transmisă în direct s-au ciocnit. Aceasta este cea mai mare tragedie din istoria recentă a spectacolelor de televiziune.”

„Un grup de senatori republicani trimit Iranului un mesaj despre acordul nuclear”, titrează The New York Times. „47 de senatori republicani îi avertizează printr-o scrisoare pe liderii iranieni că un acord nuclear în curs de negociere de către administrația Obama nu poate fi implementat fără aprobarea Congresului.”