“Ungaria ia în considerare folosirea armatei pentru a-şi securiza frontiera”, scrie The Wall Street Journal.
“Cu un număr record de solicitanți de azil care intră Ungaria zi cu zi, țara are în vedere utilizarea armatei, în timp ce poliţia pregăteşte forțele speciale de frontieră pentru a reduce afluxul de imigranți”, mai scrie The Wall Street Journal.
„Criza imigranţilor, discutată la summit-ul ţărilor balcanice”, scrie Le Monde.
„Liderii UE se întâlnesc, joi la Viena cu liderii ţărilor Balcanilor de Vest într-un Summit legat de criza imigranților, după ce această regiune a devenit una dintre principalele porți de intrare spre Europa de Vest. Iniţial summit-ul, la care sunt invitaţi de asemenea cancelarul german Angela Merkel și șeful diplomației Uniunii Europene Federica Mogherini trebuia să se concentreze pe cooperarea regională. Afluxul de imigranţi care au fugit din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia din cauza conflictelor şi sărăciei confruntă Europa cu cea mai gravă criză a refugiaţilor de la Al Doilea Război Mondial. Ministrul francez de interne Bernard Cazeneuve şi Înaltul Comisar ONU pentru Refugiaţi Antonio Guterres au cerut miercuri crearea urgentă de "hotspoturi" – centre de primire şi triere în faţa afluxului de imigranţi şi refugiaţi în Europa. Un "hotspot" este un centru de primire şi triere finanţat de Uniunea Europeană, creat în ţările de sosire pentru a înregistra şi identifica imigranţii. Trierea se face între persoanele care s-ar încadra în statutul de refugiat şi imigranţii economici ilegali, condamnaţi să se întoarcă în ţările de origine. Ministrul francez de interne a considerat de asemenea că trebuie să existe o "fermitate foarte puternică" faţă de contrabandişti şi cei care trăiesc din traficul de fiinţe umane. De la începutul anului, 293.000 de imigranţi şi refugiaţi au încercat să ajungă în Europa prin Marea Mediterană şi 2.440 au murit traversând-o, potrivit cifrelor anunţate miercuri de Guterres.”
“Incidentul din Virginia: Jurnaliştii WDBJ7 comemoraţi după o zi inimaginabilă”, titrează The Guardian.
“Bărbatul care a deschis focul asupra a doi jurnalişti de televiziune miercuri în statul american Virginia şi i-a ucis a fost declarat mort la spital. Suspectul, Vester Flanagan de 41 de ani s-a împuşcat în timp ce era urmărit de poliţie după ce i-a ucis pe cei doi jurnalişti de la postul local WDBJ7 afiliat CBS, la Roanoke în Virginia. Potrivit autorităţilor, el a fost reporter al postului WDBJ7 şi a fost concediat în urmă cu doi ani. Atacatorul a fugit cu o maşină, dar a fost oprit de poliţie după o urmărire pe autostrada 66 şi s-a împuşcat. Casa Albă a cerut din nou miercuri o legislaţie care să limiteze vânzarea şi utilizarea armelor de foc, apel ce intervine după uciderea a doi jurnalişti în statul american Virginia. Deplângând tragedia care s-a petrecut în Virginia, Josh Earnest, purtător de cuvânt al preşedintelui Barack Obama, a declarat că membrii Congresului american ar putea lua măsuri de bun simţ pentru a limita acest gen de drame, foarte frecvente în SUA.”
“După uciderea în direct a unei echipe de televiziune, mesaj pe Twitter şi o sinucidere”, scrie The New York Times.
“Un reporter şi un cameraman au fost ucişi în timpul unui interviu în Roanoke, Virginia. Femeia intervievată a fost grav rănită şi se află la spital, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale. Suspectul, fost reporter al televiziunii unde lucrau cele două victim ale sale, a postat mesaje pe Twitter şi Facebook înainte de a se sinucide. Totodată, Vester Flanagan şi-a exprimat frustrarea într-un lung manifest trimis prin fax canalului ABC News ca bărbat de culoare şi homosexual, manifestându-şi de asemenea furia după atacul armat de la Charleston. Autorul textului "spune că suferă de discriminare, hărţuire sexuală şi discriminare la locul de muncă. El spune că a fost atacat de bărbaţi de culoare şi femei albe şi povesteşte că a fost atacat doar pentru faptul că este negru şi homosexual", afirmă ABC News. În acest manifest, autorul, "Bryce Williams", numele sub care lucra criminalul, afirmă că sentimentul său de ostracizare a fost dublat de o furie nebună după atacul armat de la Charleston în iunie, când nouă enoriaşi negri au fost împuşcaţi într-o biserică de Dylann Roof, un susţinător al supremaţiei albilor.”
“O echipă de trader de la Goldman Sachs au pierdut 50 de milioane de dolari”, scrie portalul de ştiri Business Insider.
“Istovita echipă de traderi a Goldman Sachs este în dificultate. Echipa a pierdut între 50 și 60 de milioane de dolari pana acum în acest an, potrivit Lauraei J. Keller și lui Michael J. Moore de la Bloomberg. Echipa de tranzacționare aflată în dificultate se află în interiorul unei unități din divizia de valori mobiliare. Banca americană de investiții a pierdut bani pe poziții din sectorul energetic și pe expunerile producătorului de hârtie Verso Corp., potrivit raportului Bloomberg. Obligațiunile pe energie au căzut în acest an, după ce prețurilor materiilor prime au pus presiune pe companiile de explorare şi producţie, precum și pe firmele care oferă servicii în domeniul petrolier.”