„La 10 zile după decizia de la Ferguson, un alt poliţist alb a fost scos de sub urmărirea penală, în pofida implicării sale în moartea unui suspect de culoare.”, precizează Le Monde.
„Proteste au loc În New York după ce juraţii nu au inculpat un polişist vinovat de uciderea unui afro-american”, citim în portalul de ştiri american Business Insider. „Poliţistul compăruse în faţa unui juriu după ce ucisese un afro-american în Staten Island. Demonstranţii au ieşit în stradă după decizia juraţilor şi au ocupat carosabilul de pe West Side Highway, mărşăluind pe spre centrul oraşului.”
„Ofiţerul de poliţie le-a spus juraţilor că nu a vrut să-l rănească pe Eric Garner”, titrează publicaţia The New York Times.
„Poliţistul newyorkez Pantaleo, în vârstă de 29 de ani spune că respectiva confruntare cu Eric Garner nu trebuia să fie una din care afro-americanul să iasă cu răni grave. El spune că a încercat doar să-l imobilizeze pe Garner.”
„Marea Britanie impune noi taxe pentru bănci şi pentru companiile multinaţionale”, scrie The Wall Street Journal, în pagina sa electronică. „Directorul Trezoreriei Marii Britanii George Osborne anunţă noi taxe pentru bănci şi pentru multinaţionale, care să-l ajute să astupe o gaură în finanțele publice britanice.”
„Ostaticul Luke Somers, deţinut de Al-Qaida, apare într-o înregistrare video”, scrie The Guardian.
„Al-Qaida ameninţă că îl va ucide pe fotoreporterul american de origine britanică, aflat în Yemen. Luke Somers a fost răpit în capitala Yemenului Sana’a acum mai bine de un an, iar acum Al-Qaida în the Arabian Peninsula AQAP a dat publicităţii o înregistrare video cu un mesaj către guvernul Statelor Unite.
„Ce aşteaptă cu adevărat germanii de la musulmani”, citim pe pagina electronică a publicaţiei germane Die Welt.
„Germanii au acum o atitudine pozitivă față de ei înșiși și de țara lor – şi chiar şi pentru cei care nu s-au născut aici. Acestea sunt unele dintre primele rezultate ale studiului "Germania postmigraţie", care a fost prezentat la Institutul din Berlin pentru Integrare și Cercetărea Migrației BIM.”
„Guvernul spaniol vrea să limiteze instrumentarea cauzelor la sase luni”, scrie cotidianul spaniol El Pais.
„Guvernul intenționează să limiteze instrumentarea dosarelor instanței la șase sau 18 luni, în funcție de complexitatea cazurilor. Această măsură este inclusă în proiectul de reformă a Codul de procedură penală pe care ministrul Justiției, Rafael Catala, este programat să-l prezinte, la Consiliul de Miniștri mâine.”