„Oficialii guvernamentali greci se grăbesc să finalizeze o listă de propuneri de reformă care va fi prezentată creditorilor internaționali ai Greciei în această săptămână, în timp ce Atena urmărește o extindere a programului de salvare de 240 de miliarde de euro. Experții Ministerului de Finanțe au petrecut acest sfârşit de săptămână pentru a finaliza măsurile fiscale și structurale pe care guvernul de stânga le va depune în conformitate cu termenii unui acord încheiat vineri la summitul zonei euro. Ministrul de stat Nikos Pappas a declarat că guvernul a elaborat lista de reforme, inclusiv de a face serviciile publice mai eficiente și legi pentru combaterea evaziunii fiscale", mai scrie Guardian.
„Dezvăluiri: cont secret al directorului HSBC, Stuart Gulliver”, mai scrie Guardian.
„Dosarul HSBC: Scurgerile de fișiere bancare care acoperă perioada 2005-2007 arată că directorul executiv al băncii a adăpostit 5 milioane de lire sterine din banii săi la o companie din Panama, care avea un cont la filiala eveţiană a HSBC. Stuart Gulliver promisese să reformeze banca lovită de criză.”
„Eurogrupul a ajuns la un acord cu Grecia, titrează Le Monde.
„A fost nevoie de o dramă în trei acte, de trei reuniuni ale EuroGrupului pentru a oferi un compromis între Grecia și zona euro și pentru a evita cea mai rea perspectivă, "Grexit", ieşirea Greciei din uniunea monetară. Atena a primit în cele din urmă o prelungire de patru luni a programului de asistență financiară de care beneficiază din 2012, şi care expira la 28 februarie. Dar costul concesiilor este semnificativ pentru noul guvern Tsipras, care a promis grecilor "sfârșitul austerităţii."
„Nu există un plan B pentru Grecia”, scrie portalul de ştiri american Business Insider.
„După trei reuniuni ale Eurogrupului, miniștrilor de finanțe europeni a au ajuns în cele din urmă la un acord cu Grecia. Dar acest eveniment este încă derulare. Si mai sunt multe noutăţi pentru ziua de astăzi. Atena trebuie să facă o serie de promisiuni cu privire la reforme, fără de care nu se acordă prelungirea acordului financiar.”
„Weekend – Prezentare generală: Criza din Grecia – aceasta este situaţia”, citim în publicaţia germană Der Spiegel.
„Grecia și euro-părțile au convenit, cel puțin pentru moment. Cum procedăm? Guvernul grec a început așa-numitul joc. Executivul de la Atena trebuie să continue să îndeplinească condițiile creditoror, pe care vroiau să le evite. O ieșire a Greciei din zona euro este pe masa discuţiilor.”
„Scurgere de date la bancă: șeful HSBC ascuns milioane într-un cont bancar elvețian”, mai scrie Der Spiegel.
„Gigantul bancar HSBC se află în centrul unui scandal, după ce filiala din Elveţia a făcut afaceri cu infractori. Acum, potrivit rapoartelor dezvăluite de Guardian, chiar şeful băncii are un cont la HSBC Elveția și a primit bonus anual de la o companie din Panama, care deţine contul la filiala elveţiană.”
„Noi violenţe în Ucraina în condiţiile în care rebelii se angajează să se retragă”, titrează The New York Times. „Violențele se extind dincolo de regiunile separatiste, pe măsură ce rebelii separatişti a declarat că va trage armamentul greu de pe linia frontului.”
„Pe fondul crizei, represiune pentru Venezuela”, mai citim în pagina de business a publicaţiei New York Times.
„În condiţiile în care Venezuela se confruntă cu o situaţie dificilă, iar autorităţile încearcă să stopeze devalorizarea abruptă a monedei și prăbuşirea economiei, președintele Nicolas Maduro şi-a intensificat atacurile împotriva oponenților.”
„Cum au scăpat jihadiștii de cursele întinse de Europa”, citim în publicaţia The Wall Street Journal.
„În ciuda măsurilor de securitate sporite, recruții găsesc rute alternative pentru a se alătura luptători grupării Stat Islamic în Siria, ocolind sistemele de securitate sporită ale aeroporturilor și pentru a se sustrage agenților de informații.”
„Creşterea francului elveţian a întors pe dos viaţa zilnică în zonele de frontieră ale Elveţiei”, mai scrie Wall Street Journal. „Decizia de luna trecută a Elveţiei de a ridica pragul francului a tulburat tranzacțiile de zi cu zi din zonele de frontieră ale țării.”