„Negocierile dintre Atena, reprezentată de ministrul de finanţe Ianis Varoufakis şi membrii Eurogrup nu au dus la niciun rezultat în privinţa împrumutului de urgenţă şi a pachetului de măsuri propus de guvernul grec. Miniştrii de finanţe au convenit să se întâlnească din nou luni pentru a găsi o soluţie pentru ca Grecia să nu rămână fără bani, mai citim în pagina de business a publicației New York Times.
„Grecia și UE se angajează să discute în continuare”, citim în publicaţia The Wall Street Journal.
„După mai mult de șase ore de negocieri, miniștrii de finanțe din zona euro nu au reușit să cadă de acord asupra unei declarații comune în privinţa datoriei Greciei, dar speră să vină cu un plan până luni, când se vor întâlni din nou.”
„Acord de pace in Ucraina”, mai scrie Wall Street Journal. „Liderii Franței și Germaniei au intermediat un nou acord pentru a se pune capăt conflictului Ucrainei cu separatiștii susţinuţi de Rusia, revigorând şi modificând un acord de încetare a focului eșuat din septembrie anul trecut.”
"Ucraina: Merkel şi Holland forţează un acord de pace cu Putin", scrie Le Monde.
„„După 17 ore de negocieri, cele mai lungi și cele mai tensionate din cariera celor patru șefi de stat reuniţi la Minsk, capitala statului Belarus, eu au reuşit joi înainte de prânz să ajungă la un plan de pace în Ucraina. Însoțit de Angela Merkel, Hollande a făcut o scurtă declarație: "A fost o noapte lungă și o dimineață lungă, dar am ajuns la un acord cu privire la încetarea focului și o reglementare politică globală a conflictului Încetarea focului va intra în vigoare la 15 februarie, ora locală 0, iar înţelegerea se referă la controlul frontierelor, retragerea armelor grele, descentralizare și reluarea problemelor economice. Împreună cu Cancelarul și cu Petro Poroșenko și Vladimir Putin ne-am angajat să verificăm punerea în aplicare a acestui proces, a spus liderul de la Paris."
„Reuniune de criză în Minsk: Summit-ul decide încetarea focului în Ucraina”, citim în publicaţia germană Der Spiegel. „După ce Merkel, Hollande, Putin și Poroșenko au negociat toată noaptea, avem un rezultat: s-a căzut de acord pentru semnarea unui acord de încetare a focului în estul Ucrainei. Cu toate acestea, evoliţiile sunt privite cu prudenţă.”
"Ucraina primeşte un ajutor internațional în valoare de 40 de miliarde de dolari", citim în portalul de ştiri Business Insider.
"„Ucraina obţine un ajutor de urgenţă masiv din partea FMI, care vine în sprijini sistemul finanțelor publice ale ţării, potrivit unui comunicat dat publicităţii joi dimineața. FMI oferă un ajutor de 17.5 miliarde dolari care, combinat cu alte forme de asistenţă financiară, se ridică la aproximativ 40 miliarde dolari. Suma este eşalonată pentru urmatorii patru ani.”
„Dosarul HSBC: Ce ştim până acum?”, scrie The Guardian.
„Repercusiunile celei mai mari scurgeri de date bancare confidențiale face furori în întreaga lume, iar guvernele se angajează să continue lupta împotriva evazioniștilo. Foști directori HSBC și funcționari fiscali se confruntă cu control intens. Luni, The Guardian, BBC, Le Monde și alte 50 de instituții mass-media au dat publicității faptul că filiala elvețian a băncii HSBC a ajutat clienții bogați să eludeye taxele și să ascundă milioane de dolari, făcând ca banii să devină nedetectabili și și-au consiliat clienții cu privire la modalităţile de a eluda impozitele în ţările de origine. Fișierele HSBC constau în mii de pagini disponibile prin intermediul Consorţiului Jurnaliştilor de Investigaţie. Acoperind perioada 2005-2007, acestea reprezintă cea mai mare scurgere de informaţii bancare din istorie, aruncând o lumină străvezie asupra a 30.000 de conturi în care erau depozitate active în valoare de aproape 120 de miliarde de dolari. Multe dintre conturile erau deţinute de figuri proeminente din lumea afacerilor, filmului, muzicii și sportului, precum și capi ai familiilor regale."