„Nou plan al Greciei de restructurare a economiei, întocmit pentru a satisface creditorii din zona euro s-a lovit de rezistenţa ideei de a vinde active. Pe de altă parte, preşedintele Băncii Centrale Europene Mario Draghi a spus că viitorul zonei euro rămâne în zona de risc. Draghi a precizat că țările membre ar putea avea nevoie să renunțe la o oarecare independență și să creeze mai multe instituții pan-europene”, mai scrie New York Times.
„Comentariu în privinţa Greciei: Gata cu datoriile!”, scrie publicaţia germană Der Spiegel.
„Revoluția se va încheia. În cazul în care Bundestag-ul se reuneşte vineri, el va decide cel mai probabil în favoarea extinderii împrumuturilor de salvare pentru Grecia. Există bani numai în condiții stricte. Iar în vară următorul pachet este bine gândit.”
"„Ajutorul destinat Greciei suscită reticenţe printre deputaţii germani”, citim în publicaţia Le Monde. „Bundestag-ul trebuie să aprobe vineri, prelungirea celui de-al doilea program de ajutor destinat Greciei. În Germania, dezbaterea s-a încălzit.”
„Statele Unite ale Americii: victorie crucială pentru neutralitatea Internetului”. Potrivit Le Monde, „acesta este sfârșitul unui maraton. După ani de dezbateri intense și de lobby, Comisia Federală pentru Comunicații, autoritatea de reglementare a comunicațiilor din SUA, a luat o decizie fermă, joi 26 februarie în dosarul privind neutralitatea Internatului în Statele Unite ale Americii. Cei cinci comisari care administrează FCC au considerat cu trei voturi contra două, că în SUA Internetul ar trebui să fie considerate astăzi un "bun public", la fel ca și rețeaua de telefonie, fapt care conferă Comisiei competența de a aplica neutralitatea Internet în SUA.”
„Irak: Imagini dintr-un muzeu răscolit de jihadiști”, mai scrie Le Monde. „Un film de propagandă al ISIS prezintă distrugerea de sculpturi datând de mai multe milenii. UNESCO condamnă distrugerea "patrimoniului cultural" al țării.”
„Ucigaşul ISIS Mohammed Emwazi este un londonez aflat în atenţia MI5 din 2009”, citim în pagina electronică a publicaţiei The Guardian.
„Britanicul cunoscut ca un extremist care a ieşit în evidenţă prin decapitarea jurnaliștilor și a personalului umanitar era cunoscut de serviciile de informaţii cu cinci ani înainte de a apărea în public într-o serie de inregistrări propagandistice sinistre ale Statului Islamic. Este confirmat deja faptul că Mohammad Emwazi, un londonez în vârstă de 26 de cu studii în domeniul IT, este militantul etichetat drept "Jihadi John", care a revendicat responsabilitatea pentru decapitările a cel puţin șapte ostatici americani, britanici si din alte ţări. E-mailurile și alte documente care au apărut public joi au relevat, de asemenea, faptul că că serviciile de securitate l-au urmărit pe Emwazi din 2009, de când i-a fost refuzată intrarea la Tanzania, până la mijlocul anului 2013, atunci i-a fost informată familia că a ajuns în Siria. În această perioadă Emwazi s-a plâns ocazional că a fost hărțuit de MI5, dar britanicul născut în Kuweit a dispărut în cele din urmă, înainte de a ajunge pe scena lumii în poziţia de figură criminală a ISIS, în luna august 2014.”
„Suspecţii care au vrut să se alăture ISIS, trădaţi de postări online suspecte”, citim în publicaţia The Wall Street Journal. „Presupusele aspirații a doi bărbați din Brooklyn de a se alătura Stat Islamic a început să prindă contur. Atunci când unul dintre ei l-a amenințat pe președintele Obama într-un mesaj online, a atras atenția Serviciului Secret american.”
„Cum trăiește spiritul venezueleanului Chavez în Spania”, mai scrie Wall Street Journal.
„Mișcarea de extremă stânga apropiată de fostul lider venezuelean a crescut şi se află în partea de sus a preferinţelor electoratului, cu mai puțin de un an înainte de alegerile naționale, reprezentând o provocare pentru cercurile politice de la Madrid.”
„Rusia este înclinată spre anexarea vecinilor săi”, scrie portalul de ştiri american Business Insider.
„Rusia avansează cu "anexarea înfiorătoare" a două regiuni separatiste georgiene, ca parte a unei strategii agresive de a-şi extinde influența în regiune, a declarat ministrul de Externe al Georgiei. În discuțiile la Bruxelles în această săptămână cu oficialii UE și NATO, Tamar Beruchashvili a subliniat îngrijorarea Georgiei cu privire la acordurile pe care Moscova le-a semnat şi care aprofundează integrarea regiunilor georgiene Abhazia și Osetia de Sud.”