„Liderii Uniunii Europene reuniți la Bruxelles s-au confruntat cu posibilitatea neîndeplinirii obligaţiilor Greciei, ieșirea Atenei din zona euro și eventual, din blocul comunitar. Aceste preocupări legate de o retragere de la uniunea monetară vin în condiţiile în care războiul cuvintelor tensionează relaţiile dintre Grecia și creditorii săi”, mai scrie New York Times.
„Merkel intervine în negocierile Greciei”, titrează The Wall Street Journal.
„Cancelarul german Angela Merkel a intervenit într-un moment de ruptură dintre Grecia și creditorii săi, un semn care arată îngrijorarea tot mai mare a Berlinului în privinţa unităţii zonei euro. În prezent, în discuţiile Greciei sunt 18 cotra 1. Prăpastia dintre Grecia şi restul zonei euro este adâncă şi nu va fi uşor de construit o punte, scrie Stephen Fidler, de la Wall Street Journal.”
„Reuniune de urgenţă la Bruxelles”, titrează publicaţia germană Der Spiegel.
„Este criza din Grecia pe buzele tuturor, dar nu este încă declarată de toţi? La summit-ul UE, Merkel și Tsipras s-au sfătuit ore în şir, doar pentru a reafirma acordului existent. Se întrezăreşte, încă, o rază de speranţă.”
„Statul Islamic revendică atacul de la Muzeul Bardo”, scrie Le Monde.
„Într-o declarație scrisă şi audio, difuzată pe Twitter, organizarea jihadistă îşi revendică responsabilitatea pentru atac ul de miercuri de la Tunis, în care au fost ucise 21 de persoane. Asaltul, spune grup jihadist, a fost dus la îndeplinire de "doi cavaleri ai califatului, puternic înarmați cu arme automate și grenade", supranumiţi Abu Zakaria Al-Tounsi și Abu Anas Al-Tounsi, numele de războinici confirmând cetățenia tunisiană a atacatorilor. Al-Tounsi vine de la "tunisian".
„Vandalismul ISIS: Italia cere crearea unei unităţi militare sub egida ONU care să protejeze obiectivele culturale atacate de jihadişti”, titrtează The Guardian.
„Ministrul italian al Culturii a solicitat crearea unei forțe ONU de menținere a păcii pentru a proteja siturile de patrimoniu ale din lumii, ca urmare a distrugerii oraşelor vechi din Irak de către militanţii Statului Islamic. "Este nevoie de un fel de căști albastre ale culturii, așa cum există căști albastre care intervin pentru a proteja în situații de război", a declarat Dario Franceschini pentru Guardian. "Ar trebui să existe o forță internațională de reacție rapidă pentru a apăra monumentele și siturile arheologice din zonele de conflict", a spus el. Franceschini a vorbit despre distrugerea parţială fortăreţei antice Hatra, din Irak, care a fost demolată parţial de militanţii ISIS, care au distrus şi artefacte din Nimrud şi au nimicit cu buldozerul un sit vechi de 3.300 de ani.”
„Fundaţia Gates investeşte 1,4 miliarde de dolari în combustibili fosili”, mai scrie Guardian. Analizarea celor mai recente declarații fiscale ale Fundației Bill și Melinda Gates dezvăluie investiții uriașe în cele mai mari companii de combustibili fosili din lume.”
„Organizaţia Mondială a Sănătăţii a aşteptat prea mult pentru a avertiza lumea în privinţa Ebola”, scrie portalul de ştiri Business Insider.
„Într-o întârziere despre care unii spun că a costat vieţi, Organizația Mondială a Sănătății a aşteptat până în vara anului trecut în a numi epidemia de Ebola din Africa de Vest o urgenţă de sănătate publică, potrivit Associated Press. Printre motivele enunţate de agenția Organizației Națiunilor Unite citate din deliberările interne: îngrijorările că declararea unei astfel de situații de urgență – asemănător cu un SOS internațional – ar putea mânia țările africane implicate, ar putea răni economiile lor sau ar putea interfera cu pelerinajul musulman la Mecca.”