„Mario Draghi, președintele Băncii Centrale Europene, a făcut un duş cu confetti aruncate de o protestatară care i-a întrerupt conferința de presă lunară de la Frankfurt strigând: "End BCE dick-tatorship!". Femeia, purtând un tricou negru cu acelaşi slogan, a urcat pe biroul unde Draghi ţinea discursul său de deschidere, după cea mai recentă ședință de politică a băncii. A azvârlit o mână de hârtii peste el și apoi a aruncat cu confetti. Este neclar ce a sperat protestatara, dar potrivit hârtiilor care au fost aruncate, ajunse ulterior pe Twitter, BCE era acuzată de "aroganță" și "hegemonie autocrată". Protestatara a fost identificată de poliție ca fiind Josephine Witt, de 21 de ani din Hamburg. Gruparea feministă Femen şi-a asumat responsabilitatea pentru atacul asupra preşedintelui BCE”, mai scrie The Guardian.
„Preşedintele BCE Mario Draghi spune că programul de stimulente funcţionează”, titrează The Wall Street Journal. „Președintele BCE a salutat semnalele potrivit cărora noul program de stimulare ajută la recuperarea zonei euro, într-o conferință de presă care a fost întreruptă pentru scurt timp de o protestatară.”
„Japonia depăşeşete China ca cel mai mai mare creditor al SUA”, mai scrie Wall Street Journal. „Japonia a depăşit China ca cel mai mare proprietar străin de obligațiuni de stat americane, pentru prima dată de la criza financiară din 2008.”
„Niciodată din 1981 încoace dolarul nu a fost atât de puternic”, scrie portalul de ştiri Business Insider.
„Dolarul american nu a mai fost atât de puternic de pe vrema preşedintelui Ronald Reagan. De la 30 iunie anul trecut, dolarul a câştigat până la 28% față de euro, 18 procente față de yenul japonez şi 40 % faţă de realul brazilian. Niciodată din anul 1981 până acum dolarul nu a fost atât de puternic.”
„Microsoft, odată ţintă antitrust, este acum reclamantul Google, care trece prin aceeaşi situaţie”, citim în The New York Times.
„Uniunea Europeană acuză Google că abuzează de poziția dominantă, iar Microsoft are legături cu cele trei reclamanți inițiale care au declanșat ancheta antitrust.”
„Manifestaţii în SUA pentru creşterea salariului minim”, titrează Le Monde.
„Mii de oameni au demonstrat miercuri la New York pentru a cere un salariu minim de 15 de dolari pe oră, spunând că cu mai puțin este imposibil să trăieşti decent în cel mai mare oraș american. Greve și proteste similare au avut loc în mai mult de 230 de orașe din Statele Unite, potrivit organizatorilor, care așteptau "cea mai mare mobilizare a lucrătorilor prost-plătiţi înregistrată vreodată. Ei au estimat că între 10.000 și 15.000 de persoane au participat la evenimentul de la New York.”
„Sistem de apărare S-300: Grecia negociază achiziționarea de rachete rusești”, citim în publicaţia germană Der Spiegel.
„Ministrul grec al Apărării, Panos Kammenos analizează achiziționarea de rachete S-300 din Rusia. Grecia vrea să reînoiască armamentul existent și solicită sprijin tehnic, a spus Kammenos.”