„Wall Street este ce în ce mai nervos cu privire la perspectivele de recesiune, atât la nivel global și pe plan intern. Incetinirea creşterii la nivel mondial a fost una dintre temele predominante privind investiţiile în 2015, provocând destule tulburări pentru a trimite atât S&P 500 cât şi Indicele MSCI World Index în jos cu circa 4%. Economia globală de 73,5 trilioane de dolari este de așteptat să crească cu 3,1% în 2015 și 3,6% în 2016, potrivit celor mai recente proiecții ale Fondului Monetar Internațional. Aceste cifre, însă, se ndreapta spre cote mai mici și ar putea fi revizuite. Willem Buiter, economist al Citigroup se uita la peisajul mondial și vede o economie care evoluează sub potențial, ceea ce reprezintă o referinţă generală spre ideea unei recesiuni la nivel mondial. Potrivit aceastei idei, șansele unei recesiuni la nivel mondial în 2016 sunt în creștere. "Credem că dovezile arată că producția globală este în teritoriu negativ, iar economia mondială este în prezent în creștere la o rată sub potențialul la nivel mondial. „Prin urmare, deviația negativă se accentuează ", a spus Buiter într-o notă către clienți. El a adaugat că este o situaţie care se perpetuează şi care este de natură să plaseze economia globală înapoi în recesiune, dacă într-adevăr vorbim despre posibilitatea unei recesiuni provocate de criza financiară globală. Recesiunile nu sunt neapărat un lucruri rău pentru investitori. În cele 12 recesiuni de după al doilea război mondial, S&P 500 a crescut de șase ori după aceea a scăzut de alte 6 ori. Media a fost un declin de 3,1%, urmată de o creștere de 12,9% la șase luni și 15,3 % după un an, potrivit cifrelor oferite de Sam Stovall, strateg la S&P Capital IQ. Economiștii se uite la recesiunile globale un pic diferit faţă de cele naționale. Deși nu există o definiție strictă în termeni, o țară este în general considerată a fi în "recesiune" în cazul în care înregistrează trimestre consecutive de creștere economică negativă”, mai scrie Bussiness Insider.
„AB InBev câştigă în preluarea de către SAB Miller pentru suma de 104,2 miliarde de dolari”, titrează The Wall Street Journal.
„Cele două părți au ajuns la un acord după o nouă majorare a ofertei și două zile de negocieri. După ce a fost respinsă oferta de 43,5 lire pe acțiune, a fost acceptată cea de 44 de lire pe titlu. SAB și-a declarat public intenția de preluare a AB InBev din 16 septembrie, iar de atunci au majorat constant oferta pentru a fi acceptată într-un final de principalii acționari ai producătorului Stella Artois și Corona. Oferta acceptată are o valoare de 50% peste valoarea de pe piața de capital a AB InBev, al căror titluri au ajuns la peste 36 de lire sterline după o apreciere de 50% în ultima lună.
“Volkswagen anunţă reduceri de investiţii cu 1 miliard de euro pe an”, scrie The Guardian, în pagina electronică.
“Grupul Volkswagen va reduce investiţiile cu 1 miliard de euro pe an la marca VW, faţă de nivelul planificat, precum şi alte costuri, şi va schimba tehnologia pentru automobilele diesel, după scandalul provocat de manipularea rezultatelor testelor pentru emisiile poluante. Noul board al mărcii Volkswagen a decis că vehiculele diesel "vor fi echipate cu sisteme de evacuare a emisiilor care folosesc cea mai bună tehnologie pentru mediu". Astfel, vehiculele diesel destinate Europei şi Americii de Nord vor fi prevăzute cu tehnologie SCR şi AdBlue, cât mai curând posibil. Brandul se va concentra totodată mai mult pe dezvoltarea de modele hibrid şi electrice. În urma scandalului, Volkswagen a încercat să limiteze daunele, dar Standard & Poor's a retrogradat luni ratingul pe termen lung al grupului, măsură care va creşte costurile de finanţare ale producătorului auto. VW a bugetat pentru trimestrul al treilea costuri de 6,5 miliarde de euro pentru finanţarea unei campanii de rechemări în service a 11 milioane de automobile diesel, pentru înlocuirea softului ilegal, care va avea loc în 2016.
„Prima dezbatere democrată în SUA: Sanders îi ia apărarea lui Clintonîn scandalul e-mailurilor”, scrie The New York Times.
„Candidatul democrat la Casa Albă, Hillary Clinton, a obţinut un sprijin neaşteptat de la principalul ei rival Bernie Sanders în legătură cu utilizarea unui server de e-mail privat în timp ce era Secretar de Stat american, contribuind la dezamorsarea unei probleme ce i-a umbrit campania, în prima dezbatere democrată marţi la Las Vegas. Repetând comentarii făcute înainte, Clinton a spus că decizia ei de a nu utiliza o adresă de e-mail guvernamentală a fost o greşeală, dar a subliniat că vrea să-şi concentreze energia pe probleme politice care sunt mult mai importante pentru alegători. Sanders i-a sărit pe neaşteptate în ajutor. "Permiteţi-mi să spun ceva… cred că secretarul are dreptate", a spus el. "Poporul american este bolnav şi obosit să tot audă despre mesajele de poştă electronică". Fanii au explodat şi Clinton a radiat. Momentul de căldură a contrastat cu ciocnirile anterioare între cei doi candidaţi asupra capitalismului, controlului armelor şi politicii SUA în Siria. Clinton a spus că serverul de e-mail din locuinţa ei din statul New York a fost utilizat din comoditate şi nu pentru a încălca legile legate de transparenţă. Biroul Federal de Investigaţii a luat serverul şi alte harduri PC pentru a determina dacă există informaţii sensibile guvernamentale în corespondenţa lui Clinton. Problema a afectat-o pe Hillary Clinton în sondaje şi a dat apă la moară candidaţilor republicani la preşedinţie, care ar dori să fie rivalii ei în alegerile generale din noiembrie 2016.”
„Statul Islamic confirmă că numărul 2 în ierarhia sa a fost ucis într-un raid american”, scrie Le Monde.
„Purtătorul de cuvânt al grupării jihadiste Statul Islamic a confirmat faptul că numărul doi în ierarhia sa a fost ucis în august într-un raid american în Irak, potrivit unei înregistrări difuzate marţi pe site-uri islamiste. În august, SUA au anunţat că numărul doi al ISIS, Fadel Ahmad al-Hayali, a fost ucis în ziua a 18-a a lunii respective într-un raid aerian american lângă Mossul, în Irak, în timp ce se afla într-un vehicul împreună cu un alt responsabil al organizaţiei jihadiste. Casa Albă a precizat că al-Hayli era unul dintre principalii coordonatori ai transferurilor de arme, explozibili, vehicule şi indivizi între Irak şi Siria, două ţări în care SI deţine controlul asupra unor vaste teritorii. SUA l-au prezentat ca principal adjunct al şefului ISIS, Abou Bakr al-Baghdadi, precizând că acesta era responsabil pentru operaţiunile Statului Islamic în Irak.”
“Guvernul israelian a autorizat poliţia să blocheze cartierele arabe din Ierusalim”, mai scrie Le Monde.
“Cabinetul de securitate israelian a decis, în noaptea de marţi spre miercuri, să autorizeze poliţia israeliană să blocheze cartierele arabe din Ierusalimul de Est, potrivit unui comunicat al biroului prim-ministrului Benjamin Netanyahu. "Cabinetul de securitate a decis o serie de măsuri pentru a lupta împotriva terorismului, mai ales să autorizeze poliţia să blocheze sau să impună restricţie de circulaţie în cartiere din Ierusalim în caz de divergenţe între persoane sau incitare la violenţă", se afirmă în comunicat. Cabinetul a decis o serie de măsuri pentru a lupta împotriva escaladării violenţei palestiniene, care a atins un nou nivel marţi după moartea a trei israelieni în două atentate la Ierusalim. "Cabinetul a autorizat mai ales, în plus faţă de demolarea caselor teroriştilor, ca nicio nouă construcţie să nu fie permisă în acel loc, proprietăţile teroriştilor să fie confiscate şi permisul de rezident în Israel revocat", adaugă comunicatul. În plus, miniştrii împreună cu Benjamin Netanyahu au convenit "să mărească numărul de poliţişti şi soldaţi pentru securitatea Israelului în special de-a lungul barierei de securitate."