„Procurorul turc Mehmet Selim Kiraz, rănit grav în operațiunea poliției care a pus capăt marți seară sechestrării sale într-un tribunal din Istanbul de către militanți înarmaţi ai unui grup extrema stângă, a murit din cauza rănilor sale, au anunțat surse medicale. Magistratul era "grav rănit atunci când a ajuns la spital, cu răni la cap și la piept", au spus medicii într-o declarație televizată. Cei doi militanți ai unui grup de extremă stânga clandestin, care au rămas timp de mai multe ore într-o curte din Istanbul au fost uciși de forțele de ordine, a anunțat șeful poliției din Istanbul. Procurorul Mehmet Selim Kiraz era responsabil de anchetarea după moarții lui Berkin Elvan, un tânăr de 15 ani care a murit la 11 martie 2014, după ce a petrecut 269 zile în comă după ce fusese lovit de o grenadă lacrimogenă trasă de poliţia din Istanbul în cursul unei manifestaţii. Presa turcă a atribut atacul de ieri de la tribunal grupării clandestine Partidului Revoluționar marxist de Eliberare a Poporului DHKP-C. Potrivit surselor mass-media, care citau un comunicat postat pe un site apropiat de DHKP-C, comandoul a amenințat că o omoară ostaticul la ora locală 15.35, dacă ofițerii de poliție responsabili de moartea tânărului Berkin Elvan nu-şi recunosc public vina. Niciun ofițer de poliție nu a fost până în prezent pus sub acuzare în mod oficial în anchetarea incidentului în care a murit adolescentul”, mai scrie Le Monde.
„Negocierile privind programul nuclear iranian ratează termenul limită”, titrează The Wall Street Journal.
„Discuțiile privind programul nuclear al Iranului între Teheran și cele șase puteri mondiale care participă la negocieri s-au prăbușit marți, aducând îndoieli că cele două părţi pot ajunge la un acord final pentru a preveni situaţia în care Teheranul să fie capabil să dezvoltare arme nucleare”.
„Negocieri nucleare la Lausanne: „Rusia este de acord cu Iranul – Statele Unite nu sunt de acord”, titrează publicaţia germană Der Spiegel.
„Nici un acord la Lausanne: Discuțiile nucleare merg în prelungiri. Stadiul negocierilor cu Iranul diferă potrivit interpretărilor date de Rusia și SUA. Miercuri dimineață, Iranul și cele cinci puteri cu drept de veto ale ONU, precum și Germania doresc să negocieze un acord nuclear – cel puțin să ajungă la un consens. Dar progresul discuțiilor din Lausanne nu se înregistrează, existând informații divergente pe scară largă. Ministrul de Externe iranian Mohammad Javad Zarif a spus în cursul nopţii trecute că au "fost înregistrate progrese foarte bune" în cadrul negocierilor. El speră că miercuri ar putea fi conturat un proiect de tratat. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a fost chiar mai optimist: Iranul a fost de acord "în toate privințele importante" cu marile puteri ale lumii – cum ar fi inspecțiile de către Agenția Internațională pentru Energie Atomică AIEA și cu foaia de parcurs pentru ridicarea sancțiunilor. Acest lucru va fi acum "transcris în următoarele câteva ore sau o zi pe hârtie". Detaliile tehnice ar trebui să fie rezolvate înainte de sfârșitul lunii iunie, a spus Lavrov pentru agenția de știri rusă Tass.”
„Andreas Lubitz a anunţat Şcoala de Zbor a Lufthansa despre „episodul de despresie severă”, citim în The Guardian.
„Copilotul avionului de pasageri al companiei Germanwings a informat Şcoală de zbor Lufthansa în 2009, că a experimentat "un episod depresiv grav", a anunţat compania marți, care a confirmat că asiguratorii au pus deoparte 300 de milioane de dolari pentru a acoperi costurile. Lufthansa, compania-mamă a Germanwings, a anunţat că o notă în care Andreas Lubitz menționa starea sa mentală a fost găsit în e-mailuri pe care le-a trimis la școala sa de zbor din Arizona, când a reluat simulările după o întrerupere. Compania aeriană a spus că a furnizat documentele procurorilor și a refuzat să facă orice comentariu.”
„Preţurile de consum din zona euro, din nou în declin, dar şi şomajul la fel”, citim în pagina de business a ziarului The New York Times.
„Zona euro continuă să flirteze cu deflația, arată un raport oficial, deoarece prețurile de consum au scăzut în martie pentru al patrulea lună consecutiv. Un raport separat arată că rata șomajului în cele 19 ţări care formează uniune monetară a scăzut ușor în luna februarie. În timp ce datele au dat puține motive de bucurie, rapoartele nu au modificat totuşi părere că Europa, în ciuda problemelor sale, se confruntă cu o miniboom, dat de preturile mici ale petrolului, un euro slab și stimulul agresiv al Băncii Centrale Europeane.”
„Discuțiile privind Grecia stagnează fără un acord, iar banii se termină”, citim în portalul de ştiri Business Insider.
„Grecia va ajunge la un acord cu partenerii săi din zona euro și Fondul Monetar Internațional în privinţa unui pachet de reforme săptămâna viitoare, ceea ce va ajuta la deblocarea ajutorui de salvare rămas, a declarat ministrul grec al Economiei. "Acordul se va încheia în Săptămâna Mare a Paștelui", a declarat George Stathakis la Skai TV. Cu toate acestea, declaraţia oficialului grec vine în contradicţie cu cele spuse de președintele Consiliului European, Donald Tusk în urmă cu o zi, care a precizat că nu este prevăzută niciun acord înainte de Paști, potrivit The Guardian.”