„CEO-ul Amazon, Jeff Bezos a avut trei luni frumoase. Pe 9 februarie, în urmă cu trei luni, acţiunile Amazon se comercializau cu aproximativ 482 de dolari bucata. Însă marți, o acţiune a ajuns la nivelul record de 703,07 dolari bucata. Este o creştere frumoasă pentru deţinătorii de acţiuni Amazon, ca şi pentru compania în sine, care are acum o capitalizare bursieră de aproximativ 332 miliarde de dolari. Dar cel mai mare câștigător este, fără îndoială, Jeff Bezos, fondatorul companiei, care detine 17,6% din compania de e-commerce. Pachetul de acţiuni deţinute de CEO-ul companiei valorează 58 de miliarde de dolari. Acum trei luni, acelaşi pachet valora aproximativ 40 de miliarde de dolari. Deci, să recapitulăm, pachetul de acţiuni Amazon personal al lui Bezos – pe hârtie – a crescut cu 18 miliarde de dolari în doar trei luni. Asta înseamă aproximativ 200 de milioane de $ pe zi sau $ 8,3 o oră. Alte intrebari?, mai scrie Business Insider.
“Sanders câştigă în West Virginia, în timp ce Trump înaintează spre Convenţie”, titrează The Guardian, în pagina electronică.
“Bernie Sanders a învins-o marţi pe Hillary Clinton în alegerile primare democrate din Virgina de Vest, însă fără să pună în cauză statutul de favorită la învestitură al fostei Prime Doamne. Canalul NBC, apoi Fox News l-au declarat pe senatorul de Vermont învingător în acest stat. Potrivit rezultatelor anunţate din 16% din secţiile de votare, Bernie Sanders obţine 48% din voturi, faţă de 43% pentru Hillary Clinton. Aproape toţi votanţii lui Sanders au fost albi, indică sondajele realizate la ieşirea de la urne. Acest electorat alb rămâne punctul slab al lui Hillary Clinton, care de la 1 februarie şi-a construit succesul electoral în principal cu ajutorul minorităţilor de culoare şi latino-americane, precum şi al femeilor. Înfrângerea de marţi a fostei Prime Doamne nu pune în cauză posibila ei învestitură, în joc fiind numai 29 de delegaţi, repartizaţi proporţional. Omul de afaceri Donald Trump a câştigat marţi primarele republicane din Virgina de Vest, un rezultat fără surpriză după ce toţi adversarii săi s-au retras din cursa primarelor şi este candidatul posibil al partidului pentru prezidenţialele din noiembrie.”
“În Brazilia, Dilma Rousseff este pe cale să fie debarcată de la putere”, scrie Le Monde.
„Dilma Rousseff trăieşte probabil, ultimele ore ale în fruntea Braziliei. Senatorii ar putea foarte bine, miercuri, să determine plecarea de sa de la Președinție, începând un proces de punere sub acuzare într-o reglare de conturi politice. Al doilea mandat al nepopularei preşedinte de stânga, în vârstă de 68 de ani, nu se mai ţine decât în firul subţire al unei salvari puțin probabile venite din partea Curţii Supreme Federale. Senatorii sunt chemaţi să voteze începând de miercuri, cu majoritate simplă, deschiderea formală a procesului de destituire a dnei Rousseff pentru trucare a conturilor publice. Această decizie ar conduce la suspendarea sa automată din funcţie timp de maximum 180 de zile, în aşteptarea verdictului final al Senatului, perioadă în care Dilma Rousseff ar fi înlocuită de rivalul său, vicepreşedintele Michel Temer, care ar putea forma un nou guvern. Potrivit AFP, rezultatul votului aşteptat joi este unul uşor de anticipat, 50 din cei 81 de senatori anunţându-şi deja intenţia de a aproba începerea procesului de destituire a preşedintei de stânga.”
“Studiu: Un Brexit ar costa companiile financiare 21,5 miliarde de euro”, citim în publicaţia germană Der Spiegel.
“La sfârșitul lunii iunie, britanicii vor vota dacă sunt de acord cu privire la ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Iar oponenţii așa-numitului Brexit încearcă să atragă atenția de luni de zile că acest lucru nu este benefic pentru țară. Acum, consultantul JWG a calculat consecințele retragerii din UE raportate la companiile financiare din UK. Iar rezultatul este că un Brexit va costa 21,5 miliarde de euro în următorii zece ani. Ar fi un deceniu de incertitudine, scriu autorii. Companiile ar trebui să fie ajustate în cursul perioadei, în principal ca urmare a noilor reglementări. De asemenea, studiul a examinat cine sunte cei care ar beneficia de o ieșire din UE. "Câștigătorii finali vor fi consultanții şi avocații", se spune în studiu.”
“Supraviețuitorii atacurilor cu bomba atomică de la Hiroshima și Nagasaki se bucură de vizita lui Obama”, titrează The Wall Street Journal.
„Supraviețuitorii atacurilor nucleare americane asupra Japoniei, din 1945, au declarat, miercuri, că aprobă decizia președintelui SUA, Barack Obama de a vizita Hiroshima în cursul acestei luni. Ei îşi exprimă astfel speranța că această vizită va ajuta la stoparea proliferarii nucleare. Preşedintele Barack Obama va efectua o vizită istorică la Hiroshima – primul oraş distrus de o bombă nucleară americană – vizita fiind o premieră pentru un şef de stat american în exerciţiu, a anunţat marţi Casa Albă. “Preşedintele va efectua o vizită istorică la Hiroshima, cu premierul japonez Shinzo Abe, pentru a sublinia angajamentul său în promovarea păcii şi securităţii într-o lume fără arme nucleare”, a anunţat Casa Albă. Obama va vizita Hiroshima în cadrul turneului în Vietnam şi Japonia, între 21 şi 28 mai, potrivit Casei Albe. Zvonurile privind o vizită la Hiroshima a preşedintelui american circulă în Japonia şi SUA de câteva luni şi s-au intensificat în urmă cu câteva săptămâni, când secretarul de stat, John Kerry, s-a aflat în acelaşi oraş. Această vizită este un exerciţiu delicat pentru preşedintele Obama care riscă să primească reproşuri în SUA, dar va fi cu certitudine foarte bine primită în Japonia. Vizita este de asemenea logică pentru un preşedinte care a făcut din dezarmarea nucleară unul dintre pilonii celor două mandate ale sale. Atacurile de la Hiroshima şi Nagasaki, soldate cu 74.000 de morţi, au grăbit capitularea Japoniei şi încheierea celui De-al Doilea Război Mondial, la 15 august 1945. În afară de această vizită istorică la Hiroshima, Barack Obama va participa la o reuniune a G-7 la Ise-Shima.”