„Preţul petrolului WTI Crude a atins noi minime după ce a ajuns la o cota de 42.85 de dolari barilul. Precedenta închidere a avut loc la o cotă de 43.88 de dolari, după ce preţul scăzuse până la 43.57 dolari barilul. Petrolul a pierdut peste 50% din valoare din iunie 2014 până acum. OPEC a decis sa menţină actualele cote de producţie şi nu a intervenit practic în niciun fel pentru a stabiliza preţul”, mai scrie MarketWatch.
„Prețul petrolului american, la minimul ultimilor 6 ani”, titirează The New York Times. „Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol OPEC rămâne reticentă în a sprijini prețurile, spunând că producția americană ar trebui să se egalizeze.”
„Cipru îşi revine din criza bancară, dar temerile rămân”, mai scrie New York Times. „La doi ani după ce deponenții au fost nevoiți să contribuie la salvarea ţării, în urma unei puternice interveţii financiare internaţionale, există încă multe resentimente.”
„Iranul trimite arme Irakului pentru a lupta la Tikrit, afirmă SUA” Potrivit New York Times, „oficialii americani se tem că rachetele pot inflama şi mai mult părţile aflate în conflict şi pot provoca pierderi în rândul civililor, pentru că nu sunt ghidate cu precizie.”
„Acordul nuclear al Iranului ar putea deschide claea unui flux de petrol”, titrează The Wall Street Journal.
„Iran, SUA și aliații săi merg mai departe în ideea de a ajunge la un caord privind programul nuclear iranian care ar putea schimba multe lucruri – poate niciunul mai rapid decât prețul petrolului.”
„Israel: Israelienii vor să întoarcă pagina Netanyahu?”, scrie Le Monde.
„Alegerile parlamentare din Israel, din 17 martie, au un ecou la nivel mondial din cauza posibilelor implicații sale în Orientul Mijlociu. O înfrângere a dreptei oferă speranţă adepților păcii cu palestinienii, oferind în cele din urmă un fir de speranţă pentru reînceperea negocierilor. În Israel, campania a fost marcată de o lipsă evidentă de entuziasm. Un total de 5,881,696 de alegători sunt invitați să desemneze viitorii 120 de membri ai Knessetului, Parlamentul israelian. Aceast scrutin reprezintă alegeri naționale directe, de reprezentare proporțională, în care alegătorii votează pentru un partid, nu pentru un candidat la funcţia de prim-ministru, așa cum a fost în două rânduri, în 1996 și 1999.”
„Economia Europei îşi revine, dar mai sunt multe de făcut”, scrie portalul de ştiri american Business Insider.
„O redresare economică susținută ajunge în cele din urmă ajunge în zona celor 19 țări ale zonei euro, a declarat şeful Băncii Centrale Europene Mario Draghi – o revenire despre care Draghi spune că trebuie să fie utilizată pentru a completa uniunea monetară și a rezolva problemele sale. Mario Draghi a declarat într-un discurs la un forum financiar din Frankfurt, că "majoritatea indicatorilor sugerează are loc o redresare susținută" pe măsură ce consumatorii și afacerile au o creştere încrezătoare, iar băncile devin mai dispuse să acorde împrumuturi.”
„Ministrul german de Finanţe acuză Atena că distruge încrederea”, citim în pagina electronică a publicaţiei The Guardian.
„Războiul declaraţiilor dintre Atena și Berlin s-a intensificat luni, când ministrul de finanțe german Wolfgang Schäuble a declarat că administrația condusă de stânga din Atena a ruinat încrederea pe care Grecia o recăpătase în faţa partenerilor săi europeni. Schäuble l-a acuzat, de asemenea, pe prim-ministrul Alexis Tsipras de minciună și a reiterat faptul că problemele legate de datoriile Greciei arată că națiunea mediteraneană a trăit cu mult dincolo de mijloacele sale materiale.”