Preţul petrolului, la 46 DE DOLARI!

Prețul petrolului atinge noi minime pe piețele internaționale de profil, coborând miercuri pentru puţin timp sub cotaţia de 47 de dolari pe baril, citim in site-ul MarketWatch.com

"Preţul petrolului WTI Crude s-a stabilizat la New York la un nou minim istoric, de 47,14 dolari barilul, în coborâre de la 47,93 închiderea precedentă. Maximul ultimelor 52 de săptămâni se situează la valoarea de 101,33 dolari barilul, mai scrie MarketWatch.com.

„Petrolul se prăbuşeşte din nou”, titrează poretalul de ştiri american Business Insider. „Marţi seara cu puţin timp înainte de ora 21 ora României, West Texas Intermediate Crude Oil a ajuns la un minim de 47,65 de dolari barilul, pierzând aproximativ 5%. Ceva mai devreme în cursul zilei de ieri, preţul ţiţeiului WTI Crude a ajuns la cotaţia de 49 de dolari barilul, pentru prima dată din 2009. Şi petrolul Brent a coborât în premieră sub 50 de dolari. Miercuri la ora 10,45 ora României, petrolul Brent era tranzacţionat la 49,94 dolari barilul", mai scrie Business Insider.

„Dezvăluiri: Banca Angliei, în dezordine în fața crizei financiare”, citim în publicaţia The Guardian.

„Planul privind acţiunile de urgenţă al Băncii Angliei pentru a preveni colapsul sistemului bancar britanic este dat publicităţii miercuri. Măsura vine după ce anterior fuseseră publicate documente secrete care detaliază eforturile zilnice ale Băncii Angliei de a sprijini băncile stradale în timpul crizei financiare.”

„Investitorii nervoşi fug spre Trezorerie”, titrează The Wall Street Journal.

„ Randamentele titlurilor de stat din SUA, Germania și Japonia au scazut marți în condiţiile în care anxietatea în privinţa creșterii globală s-a intensificat, iar investitorii au căutat formule de scăpare pe piață.”

„Fost guvernator de Virginia, condamnat la 2 ani de închisoare pentru corupţie”, scrie The New York Times.

„Procurorii au cerut o pedeapsa de cel puţin 10 ani de închisoare pentru fostul guvernator Bob McDonnell. Nu mai puţin de 450 de persoane, rude şi prieteni ai acestuia au trimis scrisori cerând clemenţă pentru fostul politician din Virginia.”

„Dezbaterea în privinţa identităţii germane se reaprinde”, mai scrie New York Times. „Sentimentele anti-imigranţi și cele anti-musulmane renasc în toată Europa, iar mitingurile din Dresda ridică din nou o întrebare mult disputată în ultima perioadă: Cine este german?”

„Care sunt ţările în care ura împotriva creștinilor are cote deosebit de mari”, scrie publicația germană Die Welt.

„Creștinii din întreaga lume sunt persecutați pentru religia lor, în special în Coreea de Nord. Este adevărat că extremismul islamic reprezintă cel mai mare pericol, dar el nu este deloc singurul. O hartă a lumii ne arată care sunt cele mai periculoase zone pentru creștini.”

„Sirienii, primul contingent de refugiaţi din lume”, citim în publicaţia Le Monde.

„Înainte de începerea războiului, în 2011, populaţia Siriei era de circa 20 de milioane de locuitori. Astăzi, Agenţia de profil a ONU estimează numărul refugiaţilor sirieni la aproximativ 3 milioane.”