REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE – Semnal de alarmă cu două zile înainte de Campionatul European de fotbal!

“Marea Britanie avertizează cu privire la riscul de atentate în timpul lui Euro 2016” anunţă Foreign Office, pe site-ul său.

“Ministerul Afacerilor Externe al Marii Britanii a avertizat marţi cu privire la riscul de atacuri teroriste în timpul campionatului european de fotbal Euro 2016 care începe vineri în Franţa. “În timpul lui Euro 2016, stadioanele, fanzone-urile, locurile unde sunt transmise meciurile şi mijloacele de transport public vor reprezenta potenţiale ţinte pentru atacuri teroriste”, scrie Foreign Office pe site-ul său. MAE britanic face apel la cetăţenii britanici care se deplasează în Franţa “să fie vigilenţi”, precizând că nu deţine informaţii precise privind planuri de atentate”, mai citim pe site-ul Foreign Office.

“David Cameron joacă pe cartea „uniunii sacre” şi se opune unui "Brexit", scrie Le Monde.

“Cu 16 zile înainte de referendumul privind menţinerea sau nu a Marii Britanii în Uniunea Europeană, premierul David Cameron a făcut marţi seară apel la britanici, într-o apariţie la postul ITV, să nu aleagă “mica Anglie a lui Nigel Farage”. Liderul partidului eurofob UKIP, Nigel Farage şi premierul conservator au participat la două sesiuni succesive de întrebări şi răspunsuri separate cu publicul pe postul privat de televiziune britanic. Luni, conform mediei rezultatelor a zece ultime sondaje stabilită de site-ul WhatUKThinks, tabăra Brexit era dată posibilă învingătoare, cu 51% din voturi, însă marţi, aceeaşi medie plasa din nou în frunte tabăra care luptă pentru rămânerea în UE, cu 51%. “Mă tem cu adevărat că, dacă vom ieşi, vom vedea cum economia noastră va avea de suferit. Aş spune că cel mai bun lucru care trebuie făcut, alegerea pe care trebuie să o facă britanicii este să se lupte pentru o Mare Britanie în UE, şi să nu aleagă opţiunea micii Anglii a lui Nigel Farage”, a concluzionat David Cameron. Premierul, care a avut ca misiune, în această intervenţie, să îi îndemne pe britanici să se înscrie pentru a vota şi să îi convingă pe cei 10% indecişi de beneficiile rămânerii în UE, a atras atenţia asupra 'iluziei suveranităţii' regăsite în cazul unui Brexit. Ţinându-se tare pe poziţie, în pofida atacurilor repetate ale publicului privind incapacitatea sa de a limita imigraţia, David Cameron a mai afirmat că “a ieşi din UE înseamnă a abandona şi nu cred că noi suntem dezertori”. În acelaşi timp, el a invocat şi “consensul” în jurul ideii că Brexit-ul ar însemna un risc major pentru economia britanică. Anterior, Nigel Farage, combativ, a jucat registrul patriotic, arătându-şi paşaportul şi făcând apel ca el să redevină britanic.”

“Hillary Clinton revendică nominalizarea Democrată”, titrează The New York Times.

“Hillary Clinton a revendicat marţi victoria la primarele democrate cu prilejul unui discurs la New York, insistând asupra caracterului istoric al învestiturii sale pentru a reprezenta Partidul Democrat la prezidenţialele din noiembrie. “Mulţumită vouă, am făcut un pas important. Este pentru prima dată în istoria ţării noastre când o femeie este învestită de unul dintre marile partied”, a declarat la Brooklyn fosta Primă Doamnă, 68 de ani, în faţa simpatizanţilor săi cuprinşi de bucurie. “Victoria din această seară nu este a unei persoane, ea aparţine unei generaţii de femei şi bărbaţi care s-au luptat şi sacrificat şi au făcut posibil acest moment”. Hillary Clinton, care exact cu opt ani în urmă s-a retras din cursa pentru Casa Albă în faţa lui Barack Obama, a profitat de discursul său de victorie pentru a-l ataca pe adversarul său republican, Donald Trump. “Podurile sunt mai bune decât zidurile”, a afirmat ea, referindu-se la intenţia omului de afaceri de a construi un zid la graniţa cu Mexicul. Hillary Clinton s-a adresat susţinătorilor la finalul unei “super-marţi” cu primare în şase state, printre care în New Jersey, unde l-a învins pe Bernie Sanders, New Mexico şi California ale căror rezultate urmează să fie anunţate. Hillary Clinton va fi învestită oficial cu prilejul Convenţiei Partidului Democrat, organizată între 25 şi 28 iulie la Philadelphia.”

“Obama o felicită pe Hillary Clinton pentru nominalizarea democrată”, citim pe site-ul CNBC.

“Preşedintele american Barack Obama a felicitat-o marţi pe fostul său secretar de stat Hillary Clinton pentru obţinerea majorităţii necesare de delegaţi în vederea nominalizării democrate la preşedinţia SUA, într-o discuţie telefonică. În acelaşi timp, Obama a avut o discuţie telefonică marţi seara şi cu senatorul de Vermont, Bernie Sanders. “Preşedintele Obama i-a felicitat pe cei doi candidaţi pentru că au desfăşurat o campanie plină de inspiraţie, care a produs entuziasm în rândul democraţilor, făcând ca o nouă generaţie de americani să se implice în procesul politic şi a permis să fie prezentate importante propuneri pentru ca economia noastră şi politica noastră să servească lumii întregi, nu doar celor care dispun de putere şi bani”, a declarat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, evocând temele care au animat campania senatorului din Vermont începând cu vara anului trecut. “Preşedintele a felicitat-o pe dna Clinton pentru obţinerea numărului necesar de delegaţi necesari în vederea nominalizării democrate la prezidenţiale”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, confirmând astfel victoria acesteia. “În plus, la cererea senatorului Sanders, preşedintele şi senatorul Sanders se vor întâlni joi la Casa Albă pentru a continua discuţia lor cu privire la unele aspecte importante ale acestor alegeri”, a mai spus Josh Earnest.

“Atentat la Istanbul: Poliţia a arestat 4 suspecţi”, scrie The Guardian, în pagina electronică.

“Poliţia turcă a arestat patru suspecţi în cadrul anchetei lansate în urma atentatului comis marţi în centrul istoric al Istanbulului şi soldat cu 11 morţi şi 36 de răniţi. Cei patru suspecţi au fost aduşi la sediul central al poliţiei metropolei turce pentru interogatoriu. 11 persoane au fost ucise şi 36 rănite în atentatul cu bombă care a avut loc marţi într-un cartier istoric din Istanbul, a anunţat guvernatorul Vasip Sahin. “Şapte poliţişti şi patru civili şi-au pierdut viaţa într-un atac care a vizat forţele de ordine”, a declarat el. Maşina-capcană, detonată prin telecomandă, a vizat un autobuz al poliţiei. Explozia s-a produs la o oră de vârf în cursul dimineţii în extrem de populatul cartier Vezneciler, potrivit presei. Zona este una comercială, găzduieşte de asemenea Universitatea din Istanbul şi este foarte apropiată de importante atracţii turistice precum Marele Bazar. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a acuzat pe rebelii kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan – PKK – că sunt responsabili de acest atentat. Turcia se află de câteva luni în stare de alertă sporită din cauza unei serii de atacuri atribuite grupării jihadiste Stat Islamic sau legate de reluarea conflictului kurd, ceea ce a dus la o scădere a numărului de turişti.”