„Germania, Franţa şi Italia spun că vor fi parte a Băncii de Investiţii şi Infrastructură din Asia, pe care Washingtonul o vede ca pe un rival al Băncii Mondiale. Cele trei țări urmează exemplul Marii Britanii şi se alatură Băncii Asiatice AIIB. Un diplomat american de rang înalt a declarat că depinde de fiecare ţară dacă va intra în banca internatională de dezvoltare condusă de China. Declaraţia vine într-o perioadă în care un numar din ce în ce mai mare de aliaţi apropiati ai SUA ignoră presiunile Washington-ului de evitare a instituţiei financiare, care ar putea deveni un rival al Bancii Mondiale”, scrie New York Times.
„Netanyahu şi-a învins clar rivalul. Scena este pregătită pentru al patrulea mandat al premierului israelian”, mai scrie New York Times.
„După o campanie plină de atacuri bazate pe deficiențele sale, prim-ministrul Benjamin Netanyahu a obţinut o victorie clară și după toate probabilităţile sigură, pentru a forma un nou guvern, cu toate că Netanyahu a ofensat mulți factori politici în procesul electoral.”
„Netanyahu este câştigătorul clar al alegerilor din Israel”, scrie portalul de ştiri american Business Insider.
„Voturile au fost numărate în alegerile naționale din Israel, iar partidul Likud al lui Benjamin Netanyahu a obţinut o marjă mult mai mare decât se aștepta oricine. După numărarea a 90% din voturi, Likud are peste 23% din voturi valabil exprimate și 30 de locuri în următorul Knesset, Parlamentul israelian, comparativ cu 24 de locuri și în jur de 18% obţinute de Uniunea Sionistă a lui Isaac Herzog. Netanyahu, pe care mulţi îl dădeau drept perdant al aceste curse electorale cu doar câteva ore înainte, pare acum într-o poziție sigură pentru a forma un guvern. Exit-poll-urile făcute la ieşirea de la urne, marţi la ora locală 22, au arătat o cursă foarte strânsă între Likud și Uniunea Sionistă, cu o coaliție de partide arabe pe locul al treilea. Şi Netanyahu și Herzog şi-au declarat victoria, fiecare susținând că au sprijinul necesar pentru a forma o coaliție de guvernare. Herzog încearcă să construiască o coaliție fără Netanyahu, chiar dacă partidul său a terminat pe locul doi. Într-un discurs ţinut în faţa susţinătorilor săi, Isaac Herzog a spus că nu va ceda și a făcut apel la celelalte părți pentru a forma un "guvern de reconciliere socio-economică", ce va fi condus de el.”
„Netanyahu scoate arabii israelieni la vot”, titrează The Wall Street Journal.
„Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a sunat alarma cu privire la o prezență mare la vot a alegători arabi israelieni despre care domnia sa a spus că sunt pe cale de dispariție, comentează blocul arab denunțat ca rasist.”
„Premerul Greciei îşi intensifică presiunile diplomatice”, titrează The Guardian.
„Alexis Tsipras va discuta cu cancelarul german Angela Merkel şi anunţă că va vizita Moscova în luna aprilie. Grecia a cerut un tratament corect şi nu preferenţial faţă de restul Eurozonei. Pe de altă parte preşedintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, a readus în discuţie problema controlului capitalului pentru a preveni ieşirea Greciei din Zona Euro. Grecia a reacţionat cu furie la comentariile lui Dijsselbloem.”
„Manifestaţii anti-austeritate la Frankfurt cu ocazia inaugurării noului sediul al BCE”, scrie Le Monde.
„Protestul împotriva politicii Băncii Centrale Europene este organizat la apelul de Blockupy, o alianță de diferite mișcări de protest, sindicate și partide politice. Banca Centrală Europeană îşi inaugurează miercuri noul sediu la Frankfurt pe Main. Noua clădire, ridicată pe malul fluviului Main în vechiul cartier portuar Ostend şi compusă din două turnuri din sticlă care se întâlnesc în vârf, găzduieşte deja echipe ale instituţiei monetare de la sfârşitul lunii noiembrie 2014. Înaltă de 185 m, această clădire a costat 1,3 miliard de euro.”