„Gary Shilling crede că prețul petrolului va căborî din nou și va coborî mult mai jos. Economistul și analistul financiar a scris o notă pentru Bloomberg View, în care a analizat diferitele motivele pentru care crede că prețul ar putea ajunge până la 10-20 dolari pe baril. Practic, aprovizionarea cu petrol continuă să crească, în timp ce cererea este în scădere”, mai scrie Business Insider.
„Grecia caută o extindere a împrumutului sub presiunea zonei euro”, citim în pagina electronică a publicaţiei The Guardian.
„Guvernul Syriza pare pregătit să negocieze un nou împrumut de urgenţă, dar spune că nu va ceda şantajului. Grecia dădea marţi seară semne că vrea să discute, sub presiunea partenerilor săi din zona euro şi pare pregătită să solicite o prelungire a unui acord de împrumut pe o durată de până la șase luni. Confruntandu-se cu un termen limită stabilit pentru vineri în privinţa unui acord de ajutor elaborat de cei 18 parteneri din zona euro, Atena a făcut primele concesii în jocul său de pe marginea prăpăstiei, arătând că ar trebui să continue să accepte sprijin financiar atunci când actualul program de salvare expiră la sfârșitul lunii.”
„Birocraţia greacă, nu doar austeritatea, îngreunează economia”, citim într-un material apărut în pagina de business a publicaţiei The New York Times.
„Multi proprietari de afaceri din Grecia spun că suspendarea măsurilor de austeritate impuse de creditorii externi nu va fi suficientă pentru revigorarea creșterii economice. Problemele economice ale companiilor grecești nu vin doar din cauza măsurilor de austeritate, ci și din cauza birocrației.”
„Steagurile Atenei bat înspre o înţelegere”, titrează The Wall Street Journal. „Grecia va căuta o prelungire a planului de salvare, spun doi oficiali apropiați de situațieie. Acest fapt marchează o aparentă schimbare în impasul dintre Atena și creditorii săi.”
„Noile lupte din Ucraina ameninţă armistiţiul”, mai scrie Wall Street Journal.
„Președintele ucrainean Petro Poroșenko a denunțat avansul separatiștilor proruşi într-un nod de transport strategic ca fiind o încălcare a acordului de încetare a focului. Președintele rus Vladimir Putin a declarat că trupele Ucrainei au fost înconjurate și ar trebui să se predea. Lupte de stradă care au loc după ce miliţiile separatiste au intrat marţi în orașul Debaltseve au întunecat şi mai mult armistițiul mediat de europeni, care a fost negociat săptămâna trecută și au îngustat opţiunile preşedintelui Poroșenko. Kievul a avertizat că avansul rebelilor amenință armistiţiul care ar fi trebuit să încheie luptele din Ucraina, care au ucis până acum peste 5.000 de oameni.”
„Război în estul Ucrainei: Trupele guvernamentale se retrag din Debaltseve”, scrie publicaţia germană Der Spiegel. „Bătălia pentru Debaltseve se apropie de sfârșit, trupele guvernamentale părăesc cu sutele oraşul, potrivit rapoartelor susținătorilor ambelor părţi, ai guvernului și ai separatiștilor.”
„Armata ucraineană, în dificultate în oraşul Debaltseve”, citim în publicaţie Le Monde.
„În timp ce acordul de încetare a focului în estul Ucrainei prevedea începutul retragerii armelor grele marți 17 februarie, luptele au continuat în jurul orașului strategic Debaltseve. Ministerul ucrainean al Apărării a recunoscut că o parte a orașului se află în mâinile separatiștilor, iar soldații ucraineni au fost luați prizonieri. Oficialii guvernului de la Kiev și rebelii se acuză reciproc de a fi în spatele atacurilor care împiedică retragerea tancurilor, lansatoarelor de rachete și a artileriei grele pe linia frontului din estul Ucrainei.”
„Grupul Equation, un vechi set de instrumente NSA”, mai citim în Le Monde.
„Un grup cu o înaltă specializare în spyware și a cărui istorie este mai vechi de douăzeci de ani: compania rusească de securitate informatică Kaspersky care face, într-un raport publicat luni 16 februarie, portretul unui grup misterios numit Equation, căruia i se atribuie paternitatea unora dintre cele mai puternice malware din ultimii ani.”