Revolut pleacă din Republica Moldova

Revolut anunță retragerea completă a serviciilor sale din Moldova prin intermediul unui mesaj afișat pe conturile utilizatorilor săi.

Începând cu data de 20 iulie, Revolut a decis să întrerupă serviciile Revolut Lite.

Compania spune că decizia nu a fost una ușoară.

„Ne pare rău să vă informăm că am decis să întrerupem Revolut Lite servicii, în vigoare din 20 iulie. Aceasta nu a fost o decizie ușoară și vrem să vă mulțumim pentru sprijinul și loialitatea dumneavoastră ca client”.

Revolut a precizat că retragerea din Moldova nu este permanentă. Banca digitală are în plan să se reintroducă pe piața locală cu o ofertă extinsă de servicii financiare.

„Am luat o decizie strategică pentru a ne concentra pe întreaga gamă de servicii atunci când lansăm produsul în nou pe piață.

Așa că, atunci când ne întoarcem, așteptați-vă la mai mult la ceea ce va face Revolut”, se mai arată în mesajul companiei.

Revolut
Revolut pleacă, cel puţin deocamdată, din Republica Moldova / SURSA FOTO: Facebook, Revolut

Compania a intrat pe piața din Moldova la 20 iunie 2023

Compania a debutat pe piața din Moldova la data de 20 iunie 2023, lansând o variantă adaptată numită Revolut Lite.

Înființată inițial în 2015 în Regatul Unit, compania a debutat oferind servicii de transfer de bani și schimb valutar, fiind supravegheată de Autoritatea de Conduită Financiară din Regatul Unit.

În vara anului 2021, compania, o companie fintech în plină expansiune, a obținut o finanțare de aproximativ 800 de milioane de dolari de la mai mulți investitori.

Compania este evaluată la 33 de miliarde de dolari. Acest lucru a făcut din această companie cel mai valoros startup fintech la acel moment.

Unul dintre cofondatorii companiei este Nikolai Storonski, care servește și în funcția de director executiv al aplicației financiare.

Storonski a renunțat la cetățenia rusă. Tatăl său, pe de altă parte, este director la Gazprom Promgaz, institutul de cercetare al gigantului rus Gazprom. El este afectat de sancțiunile impuse de autoritățile din Kiev în contextul conflictului din Ucraina.

Nikolai Storonski deținea peste 20% din Revolut, în iulie 2021. Atunci, valoarea acțiunilor sale era estimată la aproximativ 7,1 miliarde de dolari.

Valoarea a crescut față de cea înregistrată în martie 2020. Atunci, valoarea era de 1,1 miliarde de dolari.

Amintim că, în urmă cu 4 ani, compania avea aproape două mii de angajați.