Conform specialiştilor, în intervalul menţionat va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod obişnuit, la nivelul întregului teritoriu agricol al ţării. Astfel, temperatura medie diurnă a aerului se va situa între -1 şi 12 grade Celsius, în toate zonele de cultură, abaterile termice pozitive fiind cuprinse între un grad şi 9 grade Celsius. Din punct de vedere al precipitaţiilor, acestea vor fi sub formă de ploi locale, neînsemnate din punct de vedere agricol, dar însoţite de intensificări de scurtă durată ale vântului. Local, în zonele joase de câmpie se va semnala ceaţă, izolat asociată cu burniţă.
În ceea ce priveşte caracteristicile agrometeorologice, prognoza ANM arată că în cultura grâului de toamnă rezerva de umiditate accesibilă plantelor pe adâncimea de sol 0-100 cm, se va încadra în limite satisfăcătoare, apropiate de optim şi optime, în majoritatea zonelor de cultură. Deficite moderate de apă în sol (secetă pedologică moderată) se vor înregistra local în nordul Moldovei şi sud-vestul Transilvaniei.
Condiţiile agrometeorologice vor fi favorabile desfăşurării în bune condiţii a proceselor de creştere şi dezvoltare la culturile de toamnă în cea mai mare parte a regiunilor agricole, mai puţin în depresiunile din nordul şi centrul ţării, unde ritmurile vegetative vor evolua uşor mai lent. Orzul şi grâul de toamnă înfiinţate în perioada optimă se vor afla predominant în fazele de formare a frunzei a treia şi înfrăţire (10-100%) în majoritatea zonelor de cultură, cu o stare de vegetaţie a plantelor pe ansamblu bună şi medie. De asemenea, sub aspect fenologic, cultura de rapiţă din sudul, sud-estul, estul, vestul şi centrul ţării va parcurge înfrunzirea (7-16 frunze), uniformitatea şi vigurozitatea plantelor fiind, în general, medie spre bună, îndeosebi pe terenurile cu o aprovizionare satisfăcătoare cu apă a solului şi în semănăturile efectuate în epoca optimă.
La speciile pomi-viticole din cea mai mare parte a plantaţiilor se va continua starea de repaus vegetativ, acestea având o bună rezistenţă la temperaturile scăzute de pe parcursul iernii. Condiţiile agrometeorologice prognozate vor fi, în general, favorabile desfăşurării lucrărilor agricole specifice acestei perioade (arături adânci de toamnă, fertilizări, lucrări de întreţinere în vii şi livezi, etc.), se menţionează în prognoza de specialitate.